Sport

”Amânați Euro 2020!”

Ziarul de Vrancea
15 mar 2020 592 vizualizări

Acesta este cuvântul de ordine a ligilor majore din Europa, interesate de încheierea campionatelor domestice și a Cupelor Europene *foarte probabil, UEFA va accepta astăzi această variantă

Conducătorii ligilor și federațiilor din țările cu fotbal dezvoltat vor cere UEFA să amâne Euro-2020, pentru ca meciurile din competițiiele interne să continue până la finalizarea sezonului. Javier Tebas, președintele „LaLiga”, este încrezător că sezonul 2019/2020, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, va fi dus la bun sfârșit. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, e nevoie ca turneul final al Campionatului European (12 iunie - 12 iulie) să fie amânat, pentru a elibera spațiu în calendarul competițional. „Avem o sută de obigații diferite cu o sută de operatori din lume și dacă nu sunt meciuri transmise nu sunt încasări. Lucrăm să vedem dacă ne putem potrivi în unele calendare pentru a diminua efectele economice negative care vor veni. Dacă vor fi suspendate competițiile, totul va fi revizuit, iar încasările vor fi mai mici. Trebuie să vedem cum finalizăm sezonul dacă nu o să fie Euro-2020, altfel vom avea probleme serioase. Trebuie să punem sănătatea înainte, bineînețeles, dar este foarte important să suținem structura economică a guvernelor. Acum, sunt în contact cu federațiile din Germania și Italia. Planul acum este să vedem ce se întâmplă, marți, cu Euro-2020, apoi vom decide”, a declarat Tebas.

De aceeași părere este președintele Federației Franceze de Fotbal, Noel Le Graët. El vrea ca meciurile din campionatele interne să se poată juca în iunie.”Fotbalul se va relua când maladia va da înapoi. Da, avem timp. Putem să jucăm în iunie, nu e nicio problemă. Ca maladia să continue să progreseze. Fotbalul nu este prioritar. Prioritatea este de a fi solidari pentru ca virusul să dea înapoi cât mai repede posibil. Apoi vom găsi date. Vom organiza un final de sezon fără probleme, atunci când coronavirusul va da semne notabile de slăbiciune”, a declarat Le Graët.

De asemenea, președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, a declarat că forul va propune amânarea Campionatului European. “Vom încerca să ducem până la sfârșit acest campionat, pentru că este mai corect să duci la capăt numeroasele investiții și sacrificii. Sunt cupe europene pentru care investițiile și așteptările sunt foarte ridicate. Marți, la reuniunea UEFA, vom aborda această problemă: principalul obiectiv este protejarea sănătății. Vom propune UEFA amânarea Euro-2020. Speranța este să terminăm campionatele la 30 iunie, fără să uităm că pe lângă Serie A sunt și alte campionate care trebuie să se încheie. Și trebuie să luăm în calcul și Liga Campionilor și Liga Europa”, a afirmat Gravina, la SportMediaset. Conducerea UEFA va discuta, astăzi, cu toate părțile implicate, despre reacția fotbalului european în contextul pandemiei de coronavirus și viitorul competițiilor, inclusiv despre Euro-2020.

Poziția FRF la videoconferința UEFA

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, va face mai multe propuneri:

1).Amânarea play-off-urilor pentru Campionatul European 2020 programate în luna martie, precum și a meciurilor Under 21.

2).Amânarea ediției Campionatului European programată să înceapă pe 12 iunie 2020. Astfel, prin suspendarea EURO, va exista suficient spațiu în calendar pentru a putea să încheiem competițiile la nivel național.

3).Decalarea termenului de finalizare al competițiilor naționale. În prezent, acesta este 1 iunie pentru Liga 1, Liga 1 feminin și Liga Elitelor U19 și 21 iunie pentru Liga 1 futsal.

4). Flexibilitate în sistemul de licențiere pentru participarea echipelor românești în cupele europene sezonul 2020/2021, adaptată evoluției pandemice.

Președintele Răzvan Burleanu va intra astăzi de la domiciliu, începând de la ora 14:00, în videoconferința UEFA, urmând ca ulterior să prezinte deciziile forului continental prin intermediul canalelor de comunicare FRF.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.