Sport

Amânări peste amânări la UEFA

Ziarul de Vrancea
31 mar 2020 949 vizualizări

Barajul Islanda – România nu se mai dispută * Competițiile europene de club rămân în ceață

UEFA a organizat ieri o videoconferință cu reprezentanții tuturor federațiilor europene. În urma consultărilor, în contextul evoluției pandemiei COVID-19, prin decizie de Comitet Executiv, forul a decis amânarea tuturor partidelor internaționale programate până la finalul lunii iunie (seniori, senioare, juniori, junioare), informează frf.ro. Așadar, meciurile din barajul pentru turneul final al Campionatului European de fotbal, programate inițial în luna martie și mutate ulterior pentru luna iunie, au fost din nou amânate. Datele exacte de disputare ale meciurilor decisive urmând să fie comunicate ulterior de forul de la Nyon. Echipa națională de fotbal a României trebuia să joace inițial la 26 martie, la Reykjavik, cu selecționata Islandei, partida contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2021. Meciul a fost ulterior reprogramat pentru 4 iunie ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar acum a fost amânat din nou. O victorie în această partidă ar pune România în postura de a juca ulterior, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în fața Bulgariei sau Ungariei. Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat inițial în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie - 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.UEFA a mai luat următoarele decizii, asupra competițiilor:

Competițiile de club continentale: acestea urmează să reînceapă după reluarea competițiilor interne, însă în acest moment se discută pe mai multe scenarii aflate sub analiză.

Euro U19 masculin 2020: se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilități pentru disputarea turneului final din Irlanda de Nord și a ultimei faze preliminare, Turul de Elită.

Euro U19 feminin 2020: turneul final care trebuia să fie găzduit de Georgia se anulează. Se anulează, implicit, și disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Țările de Jos)

Euro U17 masculin 2020: turneul final care trebuia să fie găzduit de Estonia se anulează. Se anulează, implicit, și disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Belgia).

Euro U17 feminin 2020: se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilități pentru disputarea turneului final din Suedia și a ultimei faze preliminare, Turul de Elită, unde România este calificată (grupă programată în Ungaria).

Licențierea cluburilor pentru cupele europene: prelungirea termenului pentru finalizarea tuturor procedurilor.

Perioada de transferuri: se vor continua discuțiile pentru identificarea celei mai bune soluții, fie extinderea perioadei de transferuri, fie decalarea acesteia, direcția fiind aceea de flexibilitate în rezolvarea situației, așa cum Federația Română de Fotbal a solicitat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.