Sport

Aman, aman, Lucescu efendi!

Ziarul de Vrancea
14 nov 2017 726 vizualizări

Selecționata Turciei pregătită de tehnicianul român a fost învinsă pe teren propriu de Albania * la conferința de presă, Lucescu a fost jignit de un jurnalist și i s-a cerut demisia, însă președintele Federației are încredere în el

Reprezentativa Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă, luni, cu scorul de 2-3, de selecționata Albaniei, într-un meci amical disputat în Antalya. Albania a deschis scorul prin Sadiku, în minutul 24. Același jucător a marcat și în minutul 39, cu trei minute înainte de eliminarea lui Memushaj din naționala Albaniei. Al treilea gol al învingătorilor a fost înscris de Grezda, în minutul 56, după ce Cengiz Under a redus din handicap (’47). Golul lui Emre Akbaba din min. 60 a închis tabela de marcaj. Naționala Turciei a început meciul cu următorul “11”: Volkan – Attila (’46 – Koybasi), Aziz (’46 – Demirok), Söyüncü, Yardîmci (’46 –Tufan) – Yokușlu, Özyaykup – Kenan (’60 – Akbaba), Çalhanoglu (’75 – Yazîci), Ünder (’71 – Ünal) – Tosun.  Acesta a fost al șaselea meci al lui Lucescu la conducerea echipei Turciei, iar bilanțul tehnicianului român este de o victorie, o remiză și patru înfrângeri (inclusiv într-un amical cu România). Formația albaneză, pregătită de fostul internațional italian Christian Panucci, a arătat astfel: Berisha – Lenjani (’66 – Aleti), Mavraj, Veseli, Hysaj – Memushaj, Lilaj (’87 – Lila), Xhaka – Roshi (’66 – Qaka), Grezda (’82 – Ajdarevic) – Sadiku (’66 – Aliji). Kamer Qaka, jucător de origine kosovară cu cetățenie norvegiană, intrat în min. 66, joacă la CSM Politehnica Iași în România.

Seara meciului a fost tristă pentru Mircea Lucescu. El s-a certat cu un jurnalist turc care i-a cerut demisia, insinuând că selecționerul l-a convocat la echipa națională pe Erol Erdal Alkan, jucător la Dordrecht, după intervenția impresarului acestuia. Lucescu a precizat că nu se gândește la demisie și că este convins că naționala Turciei se va califica la Euro 2020. În ceea ce îl privește pe Erol Alkan, jucător legitimat la FC Dordrecht, grupare din liga secundă olandeză, la care a ajuns în 2016 după ce în Turcia a jucat la Elazigspor, Kocaeli Birlik Spor și Hatayspor, Lucescu a declarat că el a fost cel care a dorit să îl convoace. “L-am văzut pe Erol la Dordrecht. Juca mijlocaș. După părerea mea trebuia să aibă un rol defensiv. I-am chemat pe el și pe Kenan. Am vrut să îi văd. Cred că nu-I vreo problemă că am vrut să îi văd. Erol este un jucător tânăr bun și are dreptul să fie ales. Acum se va întoarce la echipa de club. Sper că va deveni mai bun. Astăzi mi s-a spus de chestiunea cu impresarii. Dacă jurnalistul respectiv are o problemă cu alții, asta este altceva. Eu nu voi lăsa să treacă fără consecințe acest subiect. Voi acționa în instanță și voi cere socoteală”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit internethaber.com. Ieri, Lucescu a fost convocat la sediul Federației, unde președintele Yildirim Demiroren și-a manifestat sprijinul pentru tehnicianul român.

Alte rezultate din partide amicale:  Armenia – Cipru 3-2; Georgia – Belarus 2-2; Venezuela – Iran 0-1; Bulgaria - Arabia Saudită 1-0; Kosovo – Letonia 4-3; Polonia – Mexic 0-1; Coreea de Sud – Serbia 1-1; China – Columbia 0-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.