Sport

Am rămas cu Simona și Sorana

Ziarul de Vrancea
9 feb 2021 806 vizualizări

Ana Bogdan a fost pradă ușoară pentru Danielle Collins în turul II al Australian Open * cele două românce vor juca în turul II de la ora 10:00, una după alta: Halep – Tomljanovic și Cîrstea-Kvitova * Jessica Pegula și Radu Albot, performerii zilei

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (95 WTA) a fost învinsă de americanca Danielle Collins (40) cu 3-6, 1-6, a Melbourne, în prima rundă a turneului Australian Open, primul de Grand Slam al anului. Ana a cedat după doar 65 de minute de joc, în ciuda unui început bun, în care a condus cu 2-0. Apoi, americanca a controlat jocul și s-a impus clar. Danielle Collins) a fost mai agresivă și a greșit mai puțin decât Ana, încheind cu patru ași și trei duble greșeli, 30 de „winners” și 15 erori neforțate. Bogdan a avut trei ași, trei duble greșeli, 12 mingi direct câștigătoare și 18 erori neprovocate. Dacă americanca a fructificat cinci mingi de break din șase, Ana Bogdan a câștigat doar una din șase. Ana se impusese în singurul lor meci direct anterior, în 2018, în sferturi la Monterrey, cu 6-2, 6-4. Un rezultat interesant a fost eliminarea cunoscutei jucătoare din Belarus, Viktoria Azarenka (13 WTA), de două ori câștigătoare la Australian Open (2012, 2013). Vika a pierdut cu 5-7, 4-6 în fața americancei Jessica Pegula (61). Azarenka, finalistă în luna septembrie la US Open, a recunoscut la finalul jocului că cele două săptămâni de carantină strictă, după sosirea sa în Australia, „au avut evident un impact” asupra evoluției sale. În setul al doilea, Azarenka a necesitat pauză medicală, având probleme de respirație.

Victoria liderului mondial, Ashley Barty asupra mungenegrencei Danka Kovinic, n-ar trebuit să surprindă, chiar la scorul de 6-0, 6-0. Numai că sportiva balcanică a ajuns la 0-4 fără să facă vreun punct și a realizat doar zece în două seturi derulate pe durata a 44 de minute. Alte favorite, Sofia Kenin, Garbiñe Muguruza, Elina Svitolina sau Karolina Pliskova au obținut victorii nomale. Un rezultat important a obținut jucătoarea franceză Kristina Mladenovic care a eliminat-o pe grecoaica Maria Sakkari, care părea în formă excelentă, scor 6-2, 0-6, 6-3. De asemenea, merită menționată ascensiunea americancei Ann Li, cea care a eliminat-o recent pe Sorana Cîrstea, la Grampians Trophy. Acum a trecut de chinezoaica Zhang Shuai (36), scor, 6-2, 6-0.

Alte rezultate din turneul feminin: Belinda Bencic (Elveția) – Lauren Davis (SUA) 3-6, 6-4, 6-1; Kaia Kanepi (Estonia) – Anastassia Sevastova (Letonia) 6-3, 6-1; Elina Svitolina (Ucraina) –Marie Bouzkova (Cehia) 6-3, 7-6; Svetlana Kuznețova (Rusia) – Barbora Strycova (Cehia) 6-2, 6-2;Cori Gauff (SUA) – Jasmin Teichmann (Elveția) 6-3, 6-2; Karolina Muchova (Cehia) – Jelena Ostapenko (Letonia) 6-3, 2-6, 6-2; Iulia Putințeva (Kazahstan) – Sloane Stephens (SUA) 4-6, 6-2, 6-3;Katja Juvan (Slovenia) – Johanna Konta (Marea Britanie) 4-6, 2-0 ab. Din turneul masculin, reținem performanța moldoveanului de peste Prut, Radu Albot (85 ATP), care l-a învins pe unul dintre favoriți, spaniolul Roberto Bautista (13), scor 6-7, 6-0, 6-4, 7-6.

Astăzi, Simona Halep, joacă de la ora 10:00 pe arena „Margaret Court” cu australianca Ajla Tomljanovic (72), scorul întâlnirilor directe fiind 3-0 pentru româncă. După meciul Simonei, pe același teren va intra Sorana Cîrstea (67 ATP), pentru întâlnirea cu redutabila Petra Kvitova (Cehia, 8 WTA). Ambele partide se joacă în turul II al turneelor de simplu.Astăzi, încep și turneele de dublu. La feminin, se întâlnesc perechile românești Andreea Mitu / Raluca Olaru și Monica Niculescu / Patricia Țig.De asemenea, Ana Bogdan, împreună cu suedeza Rebecca Peterson, înfruntă perechea cehă Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova.


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.