Sport

Am pierdut jumătate din pluton

Ziarul de Vrancea
31 mai 2021 659 vizualizări

După eliminarea Irinei Bara, am rămas cu trei jucătoare în turul II la Roland Garros * Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu joacă astăzi

După ce, în ultimul meci de luni seara, Irina Begu a ratat o șansă imensă de a obține o victorie în fața Serenei Williams (scor 6-7, 2-6 într-o oră și 42 de minute), din șase românce au mai rămas trei în turul II. Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu. Ba, mai mult, Ana Bogdan va juca și în turul III, datorită retragerii intempestive și controversate a numărului 2 mondial, japoneza Naomi Osaka.Ieri, a mai rămas o șansă de calificare în turul II, pentru Irina Bara (122 WTA), care a întâlnit o adversară de prin zona ei de clasament, australianca Astra Sharma (124 WTA). Irina a fost învinsă cu 6-7, 2-6 într-o oră și 24 de minute.Primul set a fost extrem de echilibrat, chiar și în tie-break, iar echilibrul s-a menținut în următoarea manșă numai până la 2-2, când Astra a realizat patru game-uri consecutive. Sharma a încheiat cu 4 ași, în timp ce Bara a avut două duble greșeli, australianca fiind superioară la numărul de winners (36-16), dar și de erori neforțate (30-10).

Ziua de luni s-a mai încheiat cu o „bombă” în turneul feminin, spaniola Garbiñe Muguruza (13 WTA) fiind eliminată de speranța ucraineană de 19 ani, Marta Kostiuk (81 WTA), scor 1-6, 4-6. Kostiuk joacă pentru a doua oară pe tabloul principal al turneului parizian, după eliminarea sa din primul tur anul trecut. Înfrângerea campioanei de la 2016 se poate explica prin durerile dorsale suferite în timpul jocului. Ieri, Ashleigh Barty, liderul mondial și câștigătoarea din 2019, a avut probleme cu americanca Bernarda Pera (70 WTA), dar a reușit să se impună cu 6-4, 3-6, 6-2. În general, rezultatele de ieri au fost cele scontate; Elina Svitolina (Ucraina) - Oceane Babel (Franța) 6-2, 7-5: Ons Jabeur (Tunisia) - Iulia Putințeva (Kazahstan) 7-5, 6-2; Jennifer Brady (SUA) - Anastasija Sevastova (Letonia) 6-3, 6-3; Barbora Krejcikova (Cehia) - Kristina Pliskova (Cehia) 5-7, 6-4, 6-2; Jasmine Paolini (Italia) - Stefanie Voegele (Elveția) 7-5, 6-1; Kristina Mladenovic (Franța) - Anna Schmiedlova (Slovacia) 6-4, 6-0; Wang Qiang (China) – Hsieh Su Wei (Taiwan) 2-6,6-4, 7-5; Anett Kontaveit (Estonia) –Viktorija Golubic (Elveția) 6-7, 7-6, 6-0; Magda Linette (Polonia) – Chloe Pacquet (Franța) 6-3, 6-3; Ekaterina Aleksandrova (Rusia) –Venus Williams (SUA) 6-3, 6-1; Varvara Lepchenko (SUA) – Zhang Shuai (China) 6-3, 6-3.

Ieri, au început întrecerile de dublu masculin, iar reprezentantul nostru Horia Tecău, împreună cu germanul Kevin Krawietz, au trecut de primul tur, învingând cu 6-3, 3-6, 7-6 de echipa Ariel Behar/Gonzalo Escobar (Uruguay/Ecuador). În primul set, diferența a fost făcută de singurele mingi de break, fructificate de Tecău și partenerul său la scorul de 4-3. În actul secund, situația a fost inversă, cu sud-americanii profitând de singurele șanse de break, la 3-2 în favoarea lor. În decisiv, Tecău și Krawietz au ratat o minge de meci la 5-4, iar diferența s-a făcut în tiebreak, când perechea româno-germană s-a desprinds de la 1-1 la 4-1, iar apoi s-a mers cu serviciul. În runda următoare, românul și colegul său vor întâlni echipa care se va impune în meciul John Millman/Thiago Monteiro (Australia/Brazilia) – Lu Yen Hsun /Yoshihito Nishioka (Taiwan/Japonia).

În turneul masculin de simplu, șocul zilei a fost înfrângerea favoritului nr. 7, rusul Andrei Rublev, de către germanul Jan-Lennard Struff (42 ATP), după un meci de trei ore și trei sferturi, scorul fiind de 6-3, 7-6, 4-6, 3-6, 6-4. Deși superior tehnic, rusul s-a înclinat în fața serviciilor devastatoare ale lui Struff, care a trosnit 25 de ași (față de 13 ai lui Rublev) și a avut 79% lovituri câștigătoare cu primul serviciu. Iar cele 11 duble greșeli comise nu arată altceva decât că neamțul a jucat agresiv la acest capitol.

Astăzi, la Roland Garros, în turul II, la ora 12:00, Sorana Cîrstea se confruntă cu italianca Matilda Trevisan (97 WTA) Mihaela Buzărnescu o întâlnește pe Serena Williams, după ora 17:00. La dublu feminin avem partidele Andreea Mitu / Iulia Putințeva (România/Kazahstan) – Alicja Rosolska / Coco Vandeweghe (Polonia/SUA) și Nadia Kicenok / Raluca Olaru (Ucraina/România) – Ludmîla Kicenok / Arina Rodionova (Ucraina/Australia)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.