Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Alte medalii la Izvorani

Ziarul de Vrancea
30 mar 2018 445 vizualizări

Răzvan Martin a câștigat, joi, o medalie de aur și două de argint la ategoria 77 de kilograme, la Campionatele Europene de haltere de la Izvorani. 

La smuls, Martin s-a clasat pe primul loc, cu 158 kg. Pe locul doi s-a clasat spaniolul Andres Mata (157 kg), iar al treilea a fost letonul Ritvars Suharevs (156 kg). La aruncat și la total, Răzvan Martin a obținut argintul european. Cu 185 kg la aruncat și 343 la total. Titlul european a fost obținut de germanul Nico Muller (191 kg la smuls, 346 la total), iar al treilea s-a clasat Andres Mata (185 kg la smuls, 342 la total). Tot joi, Loredana Toma a câștigat trei medalii de aur și Irina Leepșa a obținut trei de argint, la 63 de kilograme.

Mangia vrea bancă mai mare

Antrenorul CSU Craiova, Devis Mangia, a declarat, ieri, că a cerut conducerii clubului să propună schimbarea regulamentului, pentru ca echipele din Liga I să aibă mai mulți jucători pe banca de rezerve la meciuri. "Nu știu dacă alți antrenori sunt de acord cu mine, am cerut clubului dacă e posibil ca pentru sezonul viitor să se schimbe regula și să avem, ca în alte țări, 20 sau 22 de jucători pe lista pentru un meci. Pentru că nu e simplu ca un antrenor să ia decizii, deoarece nu poate acoperi toate pozițiile cu jucătorii de pe banca de rezerve", a spus Mangia, într-o conferință de presă. El a făcut această precizare vorbind despre posibilitatea de a juca a fundașului Florin Gardoș, transferat în această iarnă. Mangia a spus că e difcil să facă schimbări într-o defensivă care nu a primit gol în acest an. Gardoș merită să fie măcar pe lista oficială a jucătorilor, însă este destu de greu să prindă lotul de 18, a adăugat tehnicianul.

Meci de “județeană”, pe Arena Națională

Derbiul Ligii a IV-a, dintre CSA Steaua și Academia Rapid, va avea loc pe Arena Națională, a anunțat comandatul clubului militar, Cristian Petrea. "După discuția cu suporterii, am luat decizia de a disputa meciul pe Arena Națională. Contractul de închiriere ar urma să ajungă la 50-53.000 de euro, cu tot cu TVA. Noi sperăm ca suporterii noștri să fie aproape de 10.000. Academia Rapid și-a manifestat intenția de a veni tot cu un număr de 10.000 de suporteri. Prețurile vor fi decente și bilete vor fi și la liber. Ne așteptăm la peste 20.000 de spectatori", a declarat Petrea, la Digi Sport. Partida CSA Steaua - Academia Rapid va avea loc la 14 aprilie, de la ora 20.00, în etapa a XXIII-a a Ligii a IV-a. Steaua București se află în acest moment pe a doua poziție în clasament, cu 42 de puncte acumulate în 16 meciuri jucate, cu un meci mai puțin decât echipa Academia Rapid, care ocupă prima poziție cu 44 de puncte.

O finalistă la box feminin

După victoriile din prima gală, care le-a adus un loc pe podium celor doi componenți de lot național, Robert Jitaru (56 kg) și Alberto Biro (81 kg), în gala de joi seară a venit și o frumoasă calificare în finala pentru aur. În competiția feminină, la categoria 57 kg, Cristina Cosma (CSA Steaua) a învins-o fără drept de apel pe Csilla Tal din Ungaria, în semifinalele categoriei, astfel că și-a asigurat un loc în finala mare.Cristina Cosma a dominat clar prima și singura repriză a meciului. După o două minute, o serie de lovituri variate a pus-o pe unguroaică la podea. După numărătoarea arbitrului, antrenorii sportivei maghiare au aruncat prosopul. Cristina Cosma o va întâlni în finală pe Irma Testa din Italia.

Cristina Cosma (21 de ani) este originară din Bistrița, iar de doi ani face parte din echipa de box a CSA Steaua și se pregătește la lotul național cu Adrian Lăcătuș, antrenorul ei de la club

 

Cât durează gloria sportivă

Fosta înotătoare Sandra Völker și-a vândut la lictație medaliile olimpice, una de argint și două de bronz, câștigate la Atlanta, în 1996, pentru a scăpa de datorii. O procedură de faliment personal a fost deschisă în 2013 împotriva fostei sportive, în vârstă de 43 de ani, și ar fi trebuit să se încheie în 2019. Ea a reușit să obțină suma de 67.500 de euro la licitația organizată pentru medaliile sale și să închidă procedura, după ce a primit și o donație de 5.000 de euro. "Sunt fericită și ușurată. Nu-mi vine să cred că procedura a fost închisă", a declarat germana. Sandra Völker a cucerit medalia de argint în proba de 100 metri liber și două de bronz, la 50 de metri liber și cu ștafeta Germaniei de 4x100 metri liber, la JO de la Atlanta. Printre numeroase alte medalii câștigate la competițiile internaționale, în palmaresul ei figurează un titlu mondial la Fukuoka, în proba de 4x100 metri liber, și trei la CM în bazin scurt.

Rios, ca la ușa cortului

Fostul tenisman chilian Marcelo Rios a fost amendat de ITF cu 2.500 de dolari, după ce a înjurat un grup de ziariști înaintea unei întâlniri din Cupa Davis. Rios face acum parte din staful echipei chiliene de Cupa Davis. Incidentul a avut loc la 31 ianuarie, la o bază sportivă, înaintea întâlnirii cu Ecuador de la Santiago. Fostul lider ATP a venit calm în fața jurnaliștilor, s-a oprit, a ascultat prima întrebare și a răspuns înjurându-i pe ziariști: "Cum spunea și prietenul meu personal Diego Maradona, puteți să o  s...". Asociația jurnaiștilor chilieni a trimis o plângere la ITF după acest incident, iar federația internațională l-a amendat pe Rios cu 2.500 de dolari. Marcelo Rios a făcut apel fără succes la această decizie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.