Sport

Alta la rând: Laura Siegemund

Dan Chiriac
17 mai 2017 834 vizualizări
Anastasia Pavliucenkova n-a învins-o niciodată pe Simona, în șase partide
Anastasia Pavliucenkova n-a învins-o niciodată pe Simona, în șase partide

* după ce a trecut la Madrid de Kristina Mladenovic, Simona Halep a învins, la Roma, o altă jucătoare care îi făcuse probleme * jucătoarea română joacă astăzi în optimi cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova * accidentată la picior, Maria Șarapova a abandonat

Simona Halep s-a calificat ieri în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o în premieră pe Laura Siegemund (Germania), poziția 32 în ierarhia mondială, în turul doi al competiției. Simona s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră și 40 de minute.

Primul set a fost unul echilibrat până la 4-4, cele două jucătoare reușind câte două break-uri fiecare. La 4-4, Halep și-a câștigat lejer serviciul, iar apoi a concretizat a doua minge de set pe serviciul lui Siegemund. Setul al doilea a început în forță pentru jucătoarea constănțeană, care a reușit un break și a condus cu 2-0. Imediat, Siegemund a reușit rebreak-ul, dar Halep și-a continuat jocul bun și a ridicat scorul la 4-1. A urmat o nouă perioadă mai slabă în jocul româncei, care și-a cedat serviciul, iar germana s-a apropiat la 4-3. În acel moment, Halep a cerut intervenția antrenorului Darren Cahill. Sfaturile australianului au ajutat-o pe Simona, care a reușit imediat break-ul, dar pe serviciul propriu a ratat două mingi de meci și Siegemund s-a mai salvat odatâ. Ultimul game al meciuluii a fost unul disputat, iar Halep a reușit să fructifice al cincea minge de meci și să se impună cu 6-4, 6-4. Simona Halep, care săptămâna trecută s-a impus la Madrid Open, a fost învinsă, la 29 aprilie, cu scorul de 4-6, 5-7, de Laura Siegemund, în semifinalele turneului de la Stuttgart, în ce-a doua lor partidă directă. Anul trecut, în optimi, tot la Stuttgart, jucătoarea germană s-a impus și mai clar, cu scorul de 6-1, 6-2.

În optimile de finală de la Roma, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova (17 WTA). Aceasta a învins-o în turul II pe letona Anastasija Sevastova (18 WTA) cu 7-6, 6-4, după o oră și 33 de minute.  În întâlnirile directe, Simona o conduce pe Pavliucenkova cu 6-0. ultimul meci datând din 2015 de la Wuhan (scor, 6-2, 6-1).

La puțin timp după ce s-a dat decizia organizatorilor turneului de la Roland Garros de a nu i se acorda wild card, Maria Șarapova a abandonat în turul II la Roma, în setul al treilea al întâlnirii cu croata Mirjana Baroni (22 WTA).  Șarapova a pierdut primul set, scor 4-6, iar apoi s-a impus în setul doi cu 6-3. În setul decisiv, când conducea cu 2-1 (cu break în față),  Maria a avut nevoie de intervenția medicului, fiind bandajată la piciorul stâng. După câteva momente, ea a decis să abandoneze. Mirjana Baroni va juca în optimi cu estona Anett Kontaveitt (68) care a “desființat-o” pe germana Angelique Kerber, liderul topului mondial, scor 6-4, 6-0 în 57 de minute. Alte rezultate din turul II, la Roma: Mona Barthel (Germania) – Wang Qiang (China) 6-3, 6-4; Kiki Bertens (Olanda) – Catherine Bellis (SUA) 6-4, 6-0; Elina Svitolina (Ucraina) – Alizé Cornet (Franța) 6-4, 7-6; Daria Gavrilova (Australia) – Caroline Garcia (Franța) 7-5, 3-6, 6-3; Karolina Pliskova (Cehia) – Lauren Davis (SUA) 6-1, 6-1; Julia Görges (Germania) – Jelena Jankovic (Serbia) 2-6, 7-6, 6-1; Timea Bacsinszky (Elveția) – Barbora Strycova (Slovacia) 6-4, 6-2; Venus Williams (SUA) – Lesia Țurenko (Ucraina) 6-4, 6-3. În turneul de dublu, perechea Monica Niculescu/Christina McHale (România/SUA) a fost învinsă în primul tur, de cuplul italian cu wild-card, Sara Errani/Martina Trevisan. Scorul a fost 6-2, 4-6, 8-10, după ce în super-tie-break, Monica și Christina au condus cu 7-3!

* În turneul masculin, liderul mondial Andy Murray, care anul trecut nu a cedat niciun set la Foro Italico, a fost eliminat de către italianul Fabio Fognini (29 ATP), scor 2-6, 4-6. Fognini, în vârstă de 29 de ani, este primul italian care se impune într-un meci cu liderul clasamentului mondial, după Filippo Volandri, care a trecut de elvețianul Roger Federer în turul trei la Roma, în 2007. Turneul din capitala Italiei a consemnat și două jubilee, a 700-a victorie din carieră pentru spaniolul David Ferrer și a 600-a pentru  cehulTomas Berdych. Ferrer și-a încheiat ieri traseul roman, cedând în fața japonezului Kei Nishikori (5-7, 2-6). Un alt spaniol, Nicolas Almagro, a abandonat în fața compatriotului său, Rafael Nadal, la scorul de 0-3 în primul set. În rest: Juan Martin Del Potro (Argentina) – Kyle Edmund (Marea Britanie) 7-5, 6-4; Alexander Zverev (Germania) – Viktor Troicki (Serbia) 6-3, 6-4; Jack Sock (SUA) – Jiri Vesely (Cehia) 6-4, 3-6, 7-6; Milos Raonic (Canada) – Tommy Haas (Germania)  6-4, 6-3.

Astăzi, Simona Halep va juca meciul din optimi cu Pavliucenkova, iar echipa Florin Mergea / Aisam Qureshi (România / Pakistan) se va confrunta cu perechea Lukasz Kubot / Marcelo Melo (Polonia / Brazilia). În caz de victorie, Simona va întâlni învingătoarea partidei Mirjana Baroni – Anett Kontaveit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.