Sport

Alergând și câștigând ca nebuna

Ziarul de Vrancea
24 mar 2019 497 vizualizări

Expresia aparține Simonei Halep după ce a învins-o în două ore și 45 de minute pe slovena Polona Hercog în  turul III al turneului de la Miami * ultima victimă de calibru la Miami a fost deținătoarea trofeului, Sloane Stepens

În seara de duminică la Miami, s-a dovedit încă odată că Simona Halep are probleme în fața  jucătoarele cu un clasament mai modest, pe care nu le cunoaște prea bine. Slovena Polona Hercog (93 WTA) este “leat” cu Simona și a jucat o singură dată prin 2009 cu ea (a învins-o după trei seturi chinuitoare atunci). Românca și-a amintit de ea că servește foarte bine, însă partida disputată duminică seara la Miami a arătat și alte calități ale Polonei: joc variat, cu slice-uri, veniri dese la fileu, periculoase la înălțimea ei de 1,85 m, scurte, unghiuri inspirate, tot tacâmul care a încurcat-o pe Simona noastră și care a ținut fanii ei în suspans timp de trei ore fără în sfert. În cele din urmă, Halep a câștigat cu 5-7, 7-6, 6-2, dar jocul ei a fost modest în multe momente: a cedat inițiativa, a jucat fără agresivitate, câutând mai mereu să contracareze jocul rivalei, decât să și-l impună pe al ei. Simona  are din nou meritul de a nu fi cedat în momentele în care părea copleșită de jocul bine amestecat al adversarei, de a fi luptat chiar dacă precizia și inspirația ei au fost la cote modeste. Și, încet-încet fostul lider mondial a preluat comanda ostilităților. Simona a cerut un time-out medical la scorul de 2-3, în primul set, pentru o problemă la genunchiul stâng, iar aceasta  poate explica o oarecare lipsă de mobilitate a ei.

Halep și-a pierdut serviciul la 1-1, în primul set, după ce în jocul anterior a avut o minge de break ratată. Hercog a păstrat avantajul break-ului până la 4-3, când sfătuită de Daniel Dobre să joace și ea contrascurta, Halep a egalat și a luat apoi conducerea, cu 5-4. Însă jocul ceva mai bun al Simonei nu a continuat și Polona a câștigat cu 7-5 primul set. În cel de-al doilea, Simona a fost ceva mai atentă la serviciu, reușind să și-l fructifice până la 4-3. La acel scor, ea a reușit un break, apoi a servit să închidă setul, dar Hercog nu i-a permis. Setul a ajuns apoi în tie-break, în care Halep a reușit câteva din loviturile ei spectaculoase, impunând-se clar, cu 7-1. În decisiv, slovena a cedat fizic și a făcut foarte multe greșeli, câștigând doar două game-uri la 0-0 și 3-1. “A fost un meci greu, a jucat incredibil. Cred că amândouă am jucat în final mult mai bine decât la început. Sunt foarte bucuroasă de această victorie, înseamnă foarte mult. Faptul că am stat acolo și am alergat ca nebuna timp de trei ore mă face mai bucuroasă și mai încrezătoareDacă fac ceea cea am făcut azi, cred că am o șansă să redevin numărul 1. Este pentrru prima dată când joc și câștig pe acest teren și sunt fericită și abia aștept să revin să joc aici. Vă mulțumesc pentru că ați venit și m-ați susținut, este o plăcere să joc la Miami și sper să trec mai multe tururi”, a declarat Simona Halep, la interviul de pe teren.

Simona a jucat, însă astă-noapte, cu o adversară puternică, pe care o cunoaște foarte bine, Venus Williams (43 WTA), cu care are un bilanț egal, 3-3, dar ultimele trei întâlniri până la Miami 2019, au fost câștigate clar de româncă. În turul III, Venus a învins-o categoric pe rusoaica Daria Kasatkina, scor 6-3, 6-1 în 75 de minute. La ora când scriem aceste rânduri, ploaia a început să-și facă de cap la Miami și partidele în curs (printre care Bianca Andreescu – Anett Kontaveit) s-au întrerupt. Ultima surpriză din turneu a fost eliminarea americancei Sloane Stephens (6 WTA). Deținătoarea trofeului a fost învinsă cu 3-6, 2-6 de către germana Tatjana Maria (62 WTA).

Simplu feminin:  Iulia Putințeva (Kazahstan) – Anastasija Sevastova (Letonia) 1-6, 6-2, 6-3; Marketa Vondrousova (Cehia) – Elise Mertens (Belgia) 6-4, 7-6; Karolina Pliskova (Cehia) – Alizé Cornet (Franța) 6-7, 6-1, 6-4; Ashleigh Barty (Australia) – Kiki Bertens (Olanda) 4-6, 6-3, 6-2.

Simplu masculin: Kyle Edmund (Marea Britanie) – Milos Raonic (Canada) 6-4, 6-4; Nikoloz Basilașvili (Georgia) – Robin Haase (Olanda) 7-6, 6-3; Felix Augier-Aliassime (Canada) – Hubert Hurkacz (Polonia) 7-6, 6-4; Novak Djokovic (Serbia) – Federico Delbonis (Argentina) 7-5, 4-6, 6-1; Borna Coric (Croația) – Jérémy Chardy (Franța) 6-7, 6-2, 6-3; Nick Kyrgios (Australia) – Dusan Lajovic (Serbia) 6-3, 6-1; Jordan Thompson (Australia) – Grigor Dimitrov (Bulgaria) 7-5, 7-5.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.