Sport

Ajax atacă, Real învinge

Ziarul de Vrancea
13 feb 2019 561 vizualizări

Formația din Madrid a obținut o victorie pragmatică pe stadionul care poartă numele lui Johan Cruyff * Tottenham a trecut la scor de forfait de Borussia Dortmund în optimile Ligii Campionilor

Real Madrid s-a impus pe terenul echipei Ajax Amsterdam, scor 2-1, iar campioana Europei este favorită clară pentru calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.  Ajax a început partida foarte curajos, iar presingul sufocant practicat de olandezi a fost aproape să dea roade încă din minutul 9. Mazraoui a profitat de o eroare a lui Ramos, însă șutul său nu a prins spațiul porții lui Courtois. Tactica “lăncierilor” le-a permis madrilenilor să beneficieze de o mulțime de spații pe contraatac, iar campioana Europei a replicat cinci minute mai târziu, prin Vinicius, care a luat o acțiune pe cont propriu și a șutat puternic spre poarta olandezilor, fără succes însă.Cea mai importantă ocazie a primei reprize a venit în minutul 26, când Tadic a zguduit stâlpul din stânga al porții madrilenilor cu un șut din interiorul careului. În minutul 37, Ajax a realizat o nouă fază frumoasă plimbând mingea ca la handbal prin careul oaspeților, însă Courtois a avut o intervenție magistrală. Însă la cornerul rezultat, belgianul a greșit. Tagliafico a înscris, însă VAR a salvat-o pe Real. Skomina a revăzut faza și a considerat că Tadic se afla în afara jocului, influențând faza. Astfel, primul act s-a încheiat la fel cum a început, un rezultat oarecum injust, având în vedere dominația cvasitotală a olandezilor, care au înregistrat nu mai puțin de 11 șuturi spre poarta acesteia.

Elevii lui Solari au părut să iasă ceva mai montați de la vestiare, hotărâți parcă să stopeze avântul lui Ajax, iar Benzema putea deschide în minutul 51, când a șutat puternic de la marginea careului, însă Onana a prins. Nu a trecut decât un minut, iar Ajax a avut nouă șansă importantă, prin Neres, care a rămas singur cu portarul, dar a tras slab. În cele din urmă, golul a căzut în poarta olandezilor. După o oră de joc, Vinicius a avut un sprint impresionant în flancul stâng și l-a servit ideal pe Karim Benzema în careu, iar francezul a reușit golul cu nunărul  60 în Champions League. Deși părea că nu mai pot menține ritmul din prima repriză, elevii lui Ten Hag au avut o tresărire de orgoliu și au înscris golul mult căutat. În minutul 80, după o acțiune pe axa Tadic-Neres-Ziyech, marocanul l-a învins pe Courtois, iar Skomina a validat de această dată golul, în urma consultării cu arbitrii din camera VAR. Realul a pus stăpânire din nou pe joc și a înscris golul victoriei în minutul 87, prin Asensio, care a primit o pasă excelentă de la Carvajal.

În celălalt meci disputat miercuri seara, la Londra, Tottenham s-a impus prin golurile lui Son (’47), Vertonghen (’83) și Llorente (’86) în fața Borussiei Dortmund. Marți seară, Paris Saint-Germain a învins în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Manchester United, și AS Roma s-a impus acasă, scor 2-1, în fața formației FC Porto. Săptămâna viitoare sunt programate în optimi partidele Liverpool – Bayern München, Olympique Lyon – FC Barcelona (marți, 19 februarie), Atletico Madrid – Juventus Torino și Schalke 04 – Manchester City (miercuri, 20 februarie). Partidele retur vor avea loc la 5-6 martie și 12-13 martie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.