Sport

Africancele nu discută pe nimeni

Ziarul de Vrancea
3 nov 2020 800 vizualizări

Candidatele World Athletics pentru titlul de sportiva anului *cea mai bună atletă europeană provine și ea din Etiopia

Peres Jepchirchir (Kenya), Letesenbet Gidey (Etiopia) și Sifan Hassan (Olanda) se află pe lista celor zece nominalizări ale World Athletics pentru premiul care va fi decernat celei mai bune atlete a anului 2020. În acest an, kenyanca a îmbunătățit de două ori recordul mondial la semimaraton, într-o cursă exclusiv feminină, ultima oară când a câștigat titlul mondial de la Gdynia (Polonia), cu timpul de 1h05:16.  Gidey a stabilit un nou record mondial în proba de 5.000 m, la Valencia, cu timpul de 14:06,62 corectând cu peste patru secunde performanța deținută de Tirunesh Dibaba (Etiopia) din 2008.

Sifan Hassan, sportivă olandeză de origine etiopiană, a reușit un nou record mondial în cursa de o oră cu 18.930 m și a realizat un nou record european la 10.000 m, cu 29:36,67 a patra performanță din toate timpurile.. La Campionatele Mondiale de la Doha, Sifan Hassan a cucerit titlurile la 1500 și 10.000 m (depășind-o la sprint chiar pe Gidey!), iar dacă programul i-ar fi permis ar fi avut șanse mari și la 5000 m . Pe lista atletelor nominalizate mai figurează olandeza Femke Bol, neînvinsă în șase curse la 400 m garduri, probă în care deține cea mai bună performanță mondială (53,79 s)., kenyanca Faith Kipyegon, cu cele mai bune performanțe mondiale ale anului la 800 și 1.000 m, britanica Laura Muir, cu cea mai bună performanță mondială la 1.500 m (3:57,40), kenyana Hellen Obiri, cu cea mai bună performanță mondială la 3.000 m, Yulimar Rojas (Venezuela), cu un nou record mondial la triplusalt (15,43 m), jamaicana Elaine Thompson-Herah, cu cea mai bună performanță mondială la 100 m, și etiopiana Ababel Yeshaneh, autoarea unui nou record mondial la semimaraton cu 1h04:31, depășind perormanțele lui Jepchirchir.Votul online se va încheia duminică 15 noiembrie, iar câștigătorul premiului de cel mai bun atlet al anului va fi anunțat de World Atheltics pe 5 decembrie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.