Sport

Afacere de casă la US Open

Ziarul de Vrancea
7 sep 2017 609 vizualizări

Toate cele patru semifinaliste ale turneului de la Flushing Meadows sunt americance, dar liderul mondial este Garbiñe Muguruza  * Venus Williams o poate depăși pe Simona Halep cu doar 11 puncte dacă își adjudecă turneul * spaniolii domină tenisul mondial atât la masculin cât și la feminin

Turneul US Open de la Flushing Meadows a rămas, în proba de simplu feminin, o afacere americană. Eliminarea Karolinei Pliskova, numărul 1 mondial oficial, de către americana Coco Vandeweghe (22 WTA), scor 6-7, 3-6 a însemnat pentru ea certitudinea pierderii locului  I în topul mondial, în favoarea spaniolei Garbiñe Muguruza, loc ocupat de cehoaică de opt săptămâni Garbiñe este al 24-lea lider mondial din istorie, al doilea din Spania, după Arantxa Sánchez, care a ocupat acest loc la 6 februarie 1995.  Înaintea turneului de la New York nu mai puțin de opt jucătoare aveau șanse să fie pe primul loc în clasamentul WTA după US Open: Karolina Pliskova, liderul la zi al ierarhiei, Simona Halep (2 WTA), spaniola Garbiñe Muguruza, campioana de la Wimbledon, ucraineanca Elina Svitolina, jucătoarea cu cele mai multe titluri în acest sezon, daneza Caroline Woazniacki, fostă nr.1 mondial, britanica Johanna Konta, rusoaica Svetlana Kuznețova, campioană la US Open în 2004, și americanca Venus Wiliams. Simona Halep ocupă acum în clasamentul live locul II, după Muguruza și poate pierde acest loc doar dacă Venus Williams câștigă trofeul. În acel caz, Venus ar avea o diferență infimă față de Simona (11 puncte) și 54 de puncte în spatele Garbiñei!

Coco Vandeweghe (25 de ani) va întâlni în semifinale pe compatrioata sa, Madison Keys (16) care a trecut cu 6-3, 6-3 de estona Kaia Kanepi (418). În cealaltă semifinală, sunt de asemenea două americance, Venus Williams și Sloane Stephens. Pentru prima data după 1981 (Tracey Austin, Chris Evert, Martina Navratilova, Barbara Potter), toate cele patru semifinaliste de la US Open sunt americance. Este primul Grand Slam la care semifinalistele sunt din SUA, după ediția din 1985 a turneului de la Wimbledon (Chris Evert, Kathy Rinaldi, Zina Garrison, Martina Navratilova).

* Turneul masculin a oferit o mare surpriză, mult-așteptata semifinală dintre Rafael Nadal și Roger Federer nemaifiind posibilă. Nadal s-a comportat bine în meciul cu rusul de 19 ani Andrei Rublev (53 ATP), care a început cu mult curaj partida cu liderul mondial. Însă experiența lui Nadal a fost decisivă, ibericul câștigând cu 6-1, 6-2, 6-2, într-o oră și 36 de minute de joc.

Însă explozivul argentinian Juan Martin Del Potro s-a opus calificării lui Federer. După două ore și 50 de minute, argentinianul, care anterior l-a “întors” pe austriacul Dominic Thiem de la 0-2, l-a învins pe elvețianl cu 7-5, 3-6, 7-6, 6-4. Federer, favoritul numărul 3, își vede spulberat astfel visul de a-și trece în palmares al șaselea titlu la Openul Statelor Unite și, totodată, al 20-lea trofeu de Grand Slam din cariera sa. De menționat că Del Porto l-a învins pe Federer și în finala ediției 2009 a US Open, când a cucerit singurul său titlu de Grand Slam, punând atunci capăt dominației elvețianului, care câștigase cinci titluri consecutive la turneul american, între 2004 și 2008. Deocamdată, “Delpo” este singurul jucător din lume care i-a învins pe Nadal și Federer la același turneu de Grand Slam (US Open 2009). În semifinala, ar putea repeta figura, în ordine inversă. Reamintim cealaltă semifinală, Pablo Carreño (Spania) – Kevin Anderson (SUA).

 

 

CAS

Invincibila Armadă

Născută la Caracas (Venezuela), în urmă cu 23 ani, Garbiñe Muguruza are în palmares cinci titluri cucerite în circuitul profesionist, două dintre ele de GS: Roland Garros (2016) și Wimbledon (2017). "Sunt foarte fericită că voi deveni numărul unu mondial, este ceva deosebit pentru mine. Visezi mereu la acest moment, însă este unul dintre acele lucruri pe care le păstrezi pentru tine. La fiecare aniversare a mea, de fiecare dată când suflam în lumânări, dorința era întotdeauna aceeași: să fiu cea mai bună. Iar acum acest lucru s-a întâmplat", a precizat Muguruza într-un comunicat. Presa iberică subliniază că, pentru prima oară în istoria tenisului mondial, cele două circuite profesioniste de tenis (masculin și feminin) vor fi dominate în același timp de reprezentanți ai Spaniei, după ce Rafael Nadal a revenit luna trecută în fruntea ierarhiei ATP.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.