Sport

Adversare nemiloase pentru românce

Ziarul de Vrancea
29 iun 2021 652 vizualizări

Numai Sorana Cîrstea s-a calificat, ieri în turul III la Wimbledon și o așteaptă pe Azarenka în meciul următor *Patricia Țig și Ana Bogdan au fost eliminate de rusoaice puternice

Sorana Cîrstea (45 WTA) s-a alăturat Irinei Begu în turul II al turneului de la Wimbledon, profitând de o tragere la sorți mai bună. Sorana a învins-o în prima rundă pe britanica Samantha Murray Sharan (230), scor 6-3, 6-3, într-o oră și 18 minute. Ea va juca cu un nume mare în tenisul feminin, Viktoria Azarenka (14 WTA) din Belarus, care a dispus cu 6-1, 6-3 de sportiva din Ucraina Katerîna Kozlova (157 WTA), într-o oră și două minute. Azarenka și Cîrstea au mai fost adversare de trei ori, în toate meciurile impunându-se jucătoarea belarusă, inclusiv în 2008 și în 2009 la Wimbledon.

Sorana Cîrstea și Irina Begu sunt singurele românce rămase pe tabloul de simplu de la Wimbledon. Ieri au mai fost eliminate Ana Bogdan și Patricia Țig, de către adversare redutabile din Rusia. Ana (92 WTA) a fost eliminată de finalista de la Roland Garros 2021, Anastasia Pavliucenkova (19 WTA), scor 2-6, 26 în 56 de minute, iar Patricia Țig (63) a cedat în fața Dariei Kasatkina (35) cu 0-6, 6-3, 3-6.

Evenimentele care au zdruncinat turneul feminin au fost retragerea Serenei Williams și eliminarea canadiencei de origine română Bianca Andreescu. Serena a abandonat în meciul cu Aliaksandra Sasnovici (100 WTA), la scorul de 3-3 în primul set.La 3-2 pentru ea, Williams a ieșit șchiopătând de pe teren și s-a întors cu coapsa dreaptă înfășurată într-un bandaj. Apoi s-a pregătit să servească, dar lacrimile au împiedicat-o să facă acest lucru. Văzându-i suferința, publicul a încercat să o încurajeze, fără rezultat. Williams a jucat alte trei puncte pe propriul serviciu, înainte de a se retrage. Bianca (7 WTA) a pierdut clar (2-6, 1-6) în fața jucătoarei franceze Alizé Cornet (58 WTA). O altă jucătoare cu rădăcini românești, britanica Emma Răducanu (338 WTA) – tată român, mamă chinezoaică – a învins-o cu 7-6, 6-0 pe rusoaica Varvara Diatcenko (150) scor 7-6, 6-0.

Câteva rezultate de ieri: Magda Linette (Polonia)-Amanda Anisimova (SUA) 2-6, 6-3,6-1; Iulia Putințeva (Kazahstan) - Țvetana Pironkova (Bulgaria) 6-3, 6-1;Marketa Vondrousova (Cehia) – Anett Kontaveit (Estonia) 2-6, 6-4,6-2; Arîna Sabalenka (Belarus) – Katie Boulter (Marea Britanie) 4-6, 6-3, 6-3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.