Sport

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Şah

Anton Soare
29 mar 2023 845 vizualizări

Duminică 26 martie 2023 în sala „Nadia Comăneci“ din sediul Ministerului Sportului a avut loc Adunarea Generală a Federaţiei Române de Şah.

Printre cele opt puncte ale ordinii de zi de la această ultimă adunare s-au aflat:

3. Prezentarea şi aprobarea Raportului de activitate pe anul 2022 al F.R.Sah;

4. Prezentarea şi aprobarea bilanţului contabil pentru anul 2022;

6. Aprobarea bugetului şi obiectivelor de performanţă pentru anul 2023.

Participanţii au fost în foarte mare parte de acord cu schimbările în bine aduse de noua conducere a federaţiei, îndeosebi cele referitoare la:

– organizarea circuitului internaţional „Grand Prix“ România organizat în cinci etape (Bucureşti, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Geoagiu Băi şi Brăila) urmate de marea finală de la Alba Iulia; fondul total al întregului circuit fiind 667000 lei,

– organizarea Campionatului Mondial de Juniori (U14, U16 şi U18) din septembrie 2022 de la Mamaia unde juniorii români au avut posibilitatea într-un număr record (80 de participanţi) să se confrunte cu cei mai buni şahişti din lume,

– fondurile mai mari alocate şahiştilor de performanţă,

– lansarea Revistei F.R.Şah, atât în format fizic cât şi în format digital,

– lansarea noului site www.frsah.ro și a celor trei platforme https://turnee.frsah.ro/ , https://portal.frsah.ro/ și https://portal.frsah.ro/magazin,

– lansarea proiectului de Regionalizare adresat juniorilor,

– organizarea cantonamentului pentru juniori condus de marele maestru R. B. Ramesh, unul dintre cei mai buni antrenori din lume, etc.

Reamintim că în urma alegerilor preşedintelui şi consiliului director din 2021, conducerea federaţiei este asigurată de: Preşedinte: Vlad ARDELEANU, Vicepreşedinţi: Alin-Mile BERESCU și Andrei-Liviu DIACONESCU, membri: Alin-Vivian CÂMPEANU, Marius-Nicolae CETERAȘ, Tiberiu-Marian GEORGESCU, Lucian GÎLEA, Costică Ciprian NANU şi Alin TOMA ANDREICA. Directoratul F.R.Şah a fost compus din: Secretar general – Gabriel GRECESCU, Antrenor federal – Constantin IONESCU şi Expert contabil – Cosmin DUMITRAȘCU.

Multora dintre noi, la data alegerilor din 2021, proiectele ni s-au părut oarecum peste posibilităţile federaţiei. Dar iată că proiectele în cea mai mare parte s-au realizat. Sperăm să nu se piardă elanul acesta, să se răsfrângă şi asupra şahiştilor care nu ating performanţe şi să se extindă şi în judeţele fără concursuri de mare anvergură şi fără şahişti de mare performanţă.

Anton SOARE, secretarul Asociaţiei Judeţene de Şah Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.