Sport

Adio, dar rămân cu tine

Ziarul de Vrancea
11 ian 2021 868 vizualizări

Bogdan Burcea nu mai este la conducerea naționalei feminine de handbal, dar candidează împreună cu Adrian Vasile, Horațiu Pașca și Aurelian Roșca

Antrenorii Bogdan Burcea și Robert Licu nu vor mai continua la conducerea tehnică a naționalei de handbal feminin, după clasarea pe locul 12 la Campionatul European din decembrie. În urma propunerilor și voturilor antrenorilor din Subcomisia Tehnică, în ședința de ieri sunt vizați pentru preluarea reprezentativei Adrian Vasile, Aurelian Roșca sau Horațiu Pașca, cu care președintele FRH, Alexandru Dedu, urmează să poarte discuții.

Naționala României s-a clasat, în luna decembrie, pe locul 12 la CE din Danemarca, cea mai slabă clasare a sa din istoria participărilor. Antrenorii care au condus echipa, Bogdan Burcea (principal) și Robert Licu (secund), aveau contract până la finalul anului, dar acesta nu a fost prelungit, în urma ședinței Subcomisiei Tehnice.Totuși, Bogdan Burcea a fost propus să continue și a obținut trei voturi. El a ieșit însă din discuție, după ce ar fi cerut să aibă contract pe un ciclu olimpic. În schimb, Adrian Vasile (CSM București) a primit cele mai multe voturi, 8, în timp ce Horațiu Pașca (Gloria Bistrița) și Aurelian Roșca, cel care a condus loturile de junioare tricolore, au primit câte două voturi.

Adrian Vasile, cotat cu prima șansă la preluarea reprezentativei, conduce CSM București din toamna lui 2019, după ce Tomas Ryde a renunțat la funcția de antrenor principal. Vasile a fost, timp de trei ani, și secund al naționalei Muntenegru, alături de Per Johansson. „S-a dorit să se găsească soluții pentru apropierea naționalei de Olimpiadă. Actualul staf tehnic nu va continua la lotul național, au fost 12 voturi împotrivă, 5 pentru păstrarea staff-ului și două anulate. Au fost nominalizați opt, iar eu îi voi contacta pe primii patru în ordinea descrescătoare a voturilor primite. Primul este Adi Vasile, apoi Bogdan Burcea și apoi la egalitate, domnii Pașca și Roșca. Dacă eșuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu domnul Burcea, și tot așa”, a spus președintele Federației Române de Handbal. Varianta unui antrenor care conduce în paralel și prima reprezentativă și un club nu este deloc îmbrățișată de președintele FRH.

Prima acțiune oficială a echipei României în 2021 va fi turneul preolimpic din luna martie, în Muntenegru, de unde doar două locuri sunt calificante la Jocurile Olimpice, programate între 23 iulie și 8 august. Campionatul Mondial va avea loc între 2 și 19 decembrie, în Spania, iar calificarea se dispută în dublă manșă eliminatorie cu adversare venite din prima fază a calificărilor. Meciurile sunt programate în aprilie, la nici o lună de la disputarea turneului preolimpic.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.