Sport

Adevărat thriller la Soci

Ziarul de Vrancea
8 iul 2018 515 vizualizări

Croația a învins Rusia la lovituri de departajare, într-un meci cu multe evenimente. Marți, de la ora 21:00, în prima semifinală a Cupei Mondiale se întâlnesc Belgia și Franța, iar miercuri, de la aceeași oră, Anglia și Croația se vor confrunta la Moscova

Anglia și Croația au completat careul de ași ai Cupei Mondiale, care se vor înfrunta, mâine și poimâine în semifinale. Anglia a obținut o victorie clară asupra unei Suedii dacă nu resemnate, în orice caz, departe de “răutatea pozitivă” care au manifestat-o în meciul cu Germania. Englezii însă au arătat crescendo de formă și pot fi considerați, în condițiile în care au căzut atâtea favorite, capabili de orice. Ambele goluri ale englezilor au fost marcate cu capul, la faze fixe (opt din 11 reușite ale lor s-au înscris așa, restul au fost din penalty). Fundașul Maguire a deschis scorul (prima sa reușită la națională!) dintr-un corner executat de Young, iar apoi a fost rândul lui Lingard să-l servească pe Dele Alli. De-abia la 2-0 s-au mai trezit și nordicii, însă portarul Pickford i-au exasperat pe Claesson, Berg șu Guidetti. În orice caz, echipa Angliei, foarte tânără, cu jucători exclusiv din Premier League a arătat un potențial care nu poate fi neglijat și este și părerea selecționerului suedez. “Am avut un adversar foarte bun și nu am reușit să jucăm la cel mai bun nivel. Este dificil să îți creezi ocazii în fața unei echipe care are cinci jucători în apărare. Anglia a fost echipa mai bună astăzi. Nu de fiecare dată este vorba de ceva ce merge greșit, uneori adversarul este mai bun. Am cel mai mare respect pentru ei. Felicitări Angliei. Categoric sunt de părere că Anglia este suficient de bună pentru a câștiga Cupa Mondială. Este capabilă să meargă până la capăt”, a spus Jane Andersson. La rândul său, Gareth Souhgate a menționat : “Am jucat împotriva unui adversar cu o identitate clară și în fața căruia am avut probleme de-a lungul anilor. Pickford este prototipul a ceea ce ar trebui să fie un portar modern. Viteza sa, intervențiile sale la fazele critice au fost momente foarte bune”.

Celălalt meci al zilei de sâmbătă, considerat aprioric cel mai interesant a oferit multe surprize și, cea mai mare a venit de la Rusia. Croații au fost surprinși de jocul ofensiv al rușilor din startul partidei, după prestația mai mult decât reactivă prin care au eliminat Spania. Treptat, însă, băieții în carouri au reușit să potolească furia gazdelor. A venit însă golul senzațional de la 20 de metri al lui Cerîșev care a aruncat stadionul din Soci în aer.  Nițel derutați, croații s-au enervat și au reușit egalarea semnată Kramaric din serviciul lui Mandzukic. În repriza secundă, croații au intrat mai furioși de la cabine și au preluat inițiativa. Perisic a avut mult ghinion, mingea sa trimisă în bară plimbându-se pe linia porții fără s-o depășească. Cu câteva minute înainte de final, portarul croat Subasic a avut o criză musculară exact după ce Dalic epuizase schimbările, dar din fericire, și-a revenit. În prelungiri, fazele fixe au fost regine: Vida, respectiv, rusul Manuel Fernandes au înscris cu capul, dar a fost scris ca ambele echipe să ajungă pentru a doua oară la punctul cu var. Cei doi portari au apărat câte o lovitură de departajare: Subasic la Smolov și Akinfeev la Kovacic.  Apoi, “Manuel Fernandovici” a tras pe lângă. Modric a avut mari emoții la a treia lovitură: Akinfeev a ghicit colțul, balonul a plesnit stâlpul, dar a ricoșat prin spatele portarului în plasă. Iar ultima pălitură a aparținut “barcelonezului” Rakitic care a dus “Hrvatska” pentru a doua oară în semifinalele Cupei Mondiale, după 1998. Croații au sărbătorit pe teren, la vestiare, unde a venit și președintele țării, Kolinda Grabar-Kitarovic și s-a îmbrățișat cu jucătorii și antrenorul Zlatko Dalic, dar și pe străzile Zagrebului. Iar Mario Mandzukic, jucător predispus la gesturi caritabile, a cheltuit 3.500 de euro pe bere pentru fanii din Slavonski Brod, orașul său natal.

Așadar, marți și miercuri, de la ora 21:00, au loc semifinalele: Franța – Belgia (la Sankt Petersburg), respectiv, Anglia – Croația (la Moscova).ii

Meciurile pe scurt

Suedia – Anglia 0-2 (0-1), la Samara. Maguire (’30), Alli (’59)

Suedia: Olsen – Krafth (’85 – Jansson), Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg (’65- Martin Olsson) – Berg, Toivonen (’65 – Guidetti). Selecționer: Janne Andersson.

Anglia:Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippler, Alli (’77 – Delph), Henderson (’85 – Dier), Lingard, Young – Sterling (‘90^1 – Rashford), Kane. Selecționer: Gareth Southgate.

Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda). Cartonașe galbene: Guidetti / Maguire.

Rusia – Croația 2-2 (1-1, 1-1), 2-3 la lovituri de departajare - la Soci. Cerîșev (’31), Fernandes (‘115)  / Mandzukic (’40), Vida (‘101)

Rusia: Akinfeev – Fernandes, Kutepov, Ignașevici, Kudriașov – Zobnin, Kuziaev – Samedov (’54 – Erohin), Golovin (‘102 –Dzagoev), Cerîșev (’67 – Smolov)     – Dziuba (’79 – Gadzinski). Selecționer: Stanislav Cercesov.

Croația: Subasic – Vrsaljko (’97 – Corluka), Lovren, Vida, Strinic (’74 – Pivaric) – Rakitic, Modric – Rebic, Kramaric (’88 – Kovacic), Perisic (’67 – Brozovic) – Mandzukic. Selecționer: Zlatko Dalic.

Arbitru: Sandro Ricci (Brazilia). Cartonașe galbene: Gadzinski / Lovren, Strinic, Vida, Pivaric

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.