Sport

Acomodarea s-a încheiat

Ziarul de Vrancea
26 iun 2019 938 vizualizări

Simona Halep a fost învinsă în sferturile de finală de la Eastbourne de o Angelique Kerber într-o formă de zile mari și așteaptă turneul de la Wimbledon *Ana Bogdan și Gabriela Ruse s-au calificat pe tabloul principal al turneului de Grand Slam

Simona Halep (7 WTA) a fost eliminată, ieri, în sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne, după ce a pierdut în fața lui Angelique Kerber (5 WTA), scor 4-6, 3-6. Sportiva din Germania a început mult mai bine partida și a făcut break încă de la scorul de 1-1, iar ulterior s-a distanțat la 4-1. Simona Halep a revenit printr-un game câștigat pe serviciul adversarei, însă a fost insuficient, iar Angelique Kerber și-a adjudecat primul set, după aproximativ 35 de minute. Setul secund a început într-o manieră similiară, cu Kerber la conducere, care s-a desprins rapid la scorul de 3-0. Românca a dat semne de revenire, însă nu s-a putut impune în fața lui Kerber, care traversează o formă bună pe iarbă. Jucătoarea din Germania s-a impus cu 6-4, 6-3, după o oră și 13 minute de joc. Astfel, Simona Halep părăsește primul ei turneu pe iarbă al anului în faza sferturilor de finală, iar Kerber obține a patra victorie în fața româncei, în cele nouă partide directe. „Sunt foarte fericită pentru cum am jucat azi. Știam că am nevoie să joc cel mai bun tenis pentru a o învinge pe Simona. Este o mare jucătoare și mereu trebuie să joci la maximum contra ei. Îmi place mereu să revin aici, am multe amintiri plăcute. Îmi place atmosfera și sunt fericită să joc aici. Sper să am un meci la fel de buni și mâine, în semifinale”, a spus Kerber la finalul meciului, potrivit DigiSport.În semifinale, Angelique Kerber o va întâlni pe Ons Jabeur (62 WTA), învingătoare cu 1-6, 7-5, 6-3 în meciul cu experimentata jucătoare franceză Alizé Cornet (55 WTA). Într-un alt sfert de finală, olandeza Kiki Bertens a învins-o cu 6-4, 3-6, 6-4 pe Arîna Sabalenka din Belarus. Pentru Simona urmează turneul de Grand Slam de la Wimbledon, care se va desfășura în perioada 1-14 iulie. Înainte de a debuta la Wimbledon, Simona Halep va evolua în semifinalele probei de dublu de la Eastbourne, acolo unde face pereche cu Raluca Olaru. Cele două le vor întâlni, astăzi pe Kirsten Flipkens și Bethanie Mattek-Sands.

*Ana Bogdan (134 WTA) s-a calificat, ieri, pe tabloul principal al turneului de Grand Slam de la Wimbledon. În ultimul tur de calificare, românca a trecut foarte ușor (6-3, 6-1) de jucătoarea cehă Marie Bouzkova (116 WTA), după un meci de 78 de minute. De asemenea, Gabriela Ruse a realizat și ea calificarea, după o victorie cu 7-5, 6-1 în 86 de minute, în fața polonezei Katarzyna Kawa (217 WTA). Pentru tânăra jucătoare bucureșteană de 21 de ani, prezența pe tablou la Wimbledon reprezintă o performanță importantă. Pe tabloul principal la Wimbledon, vom avea șase românce Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea (direct), Monica Niculescuu (wild card), Ana Bogdan și Gabriela Ruse (calificări), precum și pe Marius Copil în turneul masculin.

Fed Cup se mută la Budapesta

Federația Internațională de Tenis a anunțat, ieri, că începând de anul viitor se schimbă formatul Fed Cup, trecându-se astfel la un sistem similar cu cel din Cupa Davis, doar că turneul final va avea 12 echipe, nu 18. România se numără printre cele 16 echipe care, în februarie 2020, vor juca în play-off. Se vor disputa opt meciuri, păstrându-se sistemul de acasă/deplasare, iar cele opt câștigătoare se vor alătura finalistelor din acest an, Australia și Franța, precum și celor două echipe care vor primi wild-card din partea ITF.Cele 16 echipe care joacă în play-off sunt: Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Elveția, Germania, Japonia, Kazahstan, Letonia, Marea Britanie, România, Rusia, Slovacia, Spania și SUA.Tragerea la sorți va avea loc la o data ce va fi anunțată ulterior. Turneul final, cu cele 12 echipe, va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta.

Reamintim că, ieri, Simona Halep afirma că nu va mai juca în Cupa Federației dacă formatul competiției se va schimba. Halep și România au fost învinse în acest an în semifinalele FedCup de Franța, în deplasare, scor 2-3.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.