Sport

Aceeași Irină, altă adrenalină

Ziarul de Vrancea
10 ian 2019 748 vizualizări

Irina Begu a pierdut în sferturi la Hobart, două seturi aproape câștigate în fața Annei Schmiedlova * Kvitova o ajută pe Simona Halep să câștige teren în clasamentul WTA

Dacă miercuri Irina Begu a avut o revenire fantastică în meciul cu rusoaica Anna Blinkova, câștigând un meci aproape pierdut, la Hobart, ieri în sferturile de finală s-a văzut o altă “Irină”, în fața altei “Anna”. Jucătoarea noastră a pierdut cu 5-7, 5-7 în fața jucătoarei Anna Schmedlova (77 WTA) din Slovacia.  Românca a avut 5-3 în primul set și 4-1 în al doilea (cu avantaj de două break-uri!), dar a cedat partida, după o oră și 47 de minute de joc. În penultimul act, Schmiedlova o va întâlni pe jucătoarea elvețiană Belinda Bencic (55 WTA), care a întrecut-o, în sferturi, pe ucraineanca Daiana Iastremska (59) cu 7-6, 6-3. Tot la Hobart, în celelalte două partide din sferturile turneului tasmanian: Sofia Kenin (SUA) – Kirsten Flipkens (Belgia) 7-5, 7-4 și Alizé Cornet (Franța) – Greeetje Minnen (Belgia) 6-1, 6-4. În turneul de dublu, surorile Chan din Taiwan s-au calificat fără luptă în semifinale, datorită abandonului perechii Dalila Jakubovic / Sabrina Santamaria (Slovenia / SUA) și vor întâlni cuplul Monica Niculescu / Yang Zhaoxuan (România / China).

* Un rezultat care o favorizează, oarecum, pe Simona Halep, s-a înregistrat ieri în sferturile de finală ale turneului Premier de la Sydney, cu premii totale de 823.000 de dolari. Câștigătoarea de anul trecut și numărul 2 mondial, germana Angelique Kerber, a pierdut cu 4-6, 1-6 în fața sportivei cehe Petra Kvitova (8 WTA), scor 4-6, 1-6. Pentru că nu și-a apărat trofeul de anul trecut, Kerber se îndepărtează de liderul WTA, Simona Halep, în clasamentul ce va fi publicat luni. Astfel, jucătoarea română își va mări avantajul de la 766 la 1.137 de puncte.  La Sydney, Kvitova o va întâlni în semifinale pe Aliaksandra Sasnovici (Belarus), locul 33 WTA, care a dispus cu 6-3, 6-3 de elvețianca Timea Bacsinzky.  Tot ieri, australianca Ashleigh Barty (15 WTA,( care a trecut în turul doi de Simona Halep, s-a calificat în semifinale, învingând-o pe Elise Mertens (Belgia. 12 WTA), scor 6-3, 6-3. Barty va juca în faza următoare împotriva olandezei Kiki Bertens (9), care a trecut cu 6-2, 6-4 de Iulia Putințeva (Kazahstan).

* Canadianca de origine română Bianca Vanessa Andreescu (107 WTA) a trecut încă un “hop” în calificările Australian Open, trecând în turul final după victoria cu scorul de 6-4, 6-1 obținută în fața grecoaicei Valentini Grammatikopoulou (173). Ultimul obstacol înainte de tabloul principal va fi cehoaica Tereza Smitkova (137) care a învins-o cu 6-4, 6-3 pe compatrioata sa, Lucie Hradecka (532).

Sferturi de finală în turneul masculin de la Auckland: Tennys Sandgren (SUA) – Leonardo Mayer (Argentina) 6-3, 7-6; Philipp Kohlschreiber (Germania) – Fabio Fognini (Italia) 6-3, 6-1; Cameron Norrie (Marea Britanie) – Taylor Fritz (SUA) 7-6, 6-3; Jan-Lennard Struff (Germania) – Pablo Carreño (Spania) 7-6, 6-7, 7-6. Semifinale: Norrie-Struff și Sandgren – Kohlschreiber.

Sferturi la Sydney (ATP): Andreas Seppi (Italia) – Stefanos Tsitsipas (Grecia) 4-6, 6-4, 6-4; Diego Schwartzman (Argentina) – Yoshihito Nishioka (Japonia) 6-1, 3-5, 7-6; Alex de Minaur (Australia) – Jordan Thompson (Australia) 7-6, 6-3; Gilles Simon (Franța) – John Millman (Australia) 7-5, 3-6, 7-5; Semifinale: Seppi-Schwartzman și de Minaur – Simon.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.