Sport

Accident groaznic în Turul Poloniei

Ziarul de Vrancea
5 aug 2020 1071 vizualizări

Cciclistul olandez Fabio Jakobsen a ajuns la spital în stare gravă după o ciocnire cu compatriotul său Dylan Groenewegen, care i-a tăiat calea *lumea ciclismului condamnă atitudinea rutierului de la Jumbo-Visma, care a suferit și el o fractură de claviculă

Un accident grav a avut loc, miercuri, în prima etapă a Turului Poloniei, desfășurată între Chorzow și Katowice (195 de kilometri), cu doar câțiva metri înaintea linie de sosire. Doi cicliști olandezi au fost implicați în acest accident, Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) și Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step). La sprint, pe un fals-plat în coborâre, la viteza de aproximativ 80 de kilometri/oră, Groenewegen era la conducere cu câțiva metri de linia de sosire când i-a tăiat calea lui Jakobsen, care încerca să-l depășească prin dreapta. Groenewegen s-a ciocnit cu Jakobsen, iar acesta din urmă a fost proiectat violent în panourile publicitare de pe marginea drumului, lovind și un oficial. Jakobsen a fost reanimat pe loc, apoi transportat la spital în stare gravă și plasat în comă artificială. Conform medicilor de la spitalul din Sosnowiec, Jakobsen a fost operat la cap timp ce cinci ore în noaptea de miercuri spre joi. „A pierdut mult sânge, dar am reușit să-l intubăm, căile respiratorii erau libere. I s-a administrat oxigen, toate medicamentele necesare. Inima funcționa bine. El nu are vătămări la nivelul cutiei toracice, este în principal afectat craniul”, a explicat Barbara Jerschina, medicul cursei pentru televiziunea poloneză Polsat Sport. „Ciclistul are mai multe răni la nivelul capului și la piept „, spunea Pawel Gruenpeter, neurolog la spitalul din Sosnowiec. Conform directorului echipeiJumbo-Visma, Richard Plugge Groenewegen a suferit o fractură de claviculă. “L-am vizi tat astăzi pe Dylan pentru scurt timp la spital, unde a fost operat pentru o fractură la claviculă. Dylan se simte teribil pentru ce s-a întâmplat. Era profund afectat de asta. Pentru el tot ce contează acum este ca Fabio și ceilalți răniți în acest teribil accident să își revină”, a afirmat Plugge. De asemenea, Dylan regretă accidentul. “Ceea ce s-a întâmplat ieri este teribil. Nu am cuvinte ca să exprim cât de dezolat sunt pentru ce a pățit Fabio și ce li s-a întâmplat tuturor celor care au căzut sau au fost atinși. La ora actuală, sănătatea lui Fabio este cea mai importantă. Mă gândesc la el tot timpul”, a notat Groenewegen, în social media.În schimb, managerul echipei Deceuninck, Patrick Lefevere, a confirmat că va depune plângere împotriva lui Groenewegen, „Ar trebui aruncat în închisoare”, a declarat Lefevere după sprintul de la sosire, în timpul căruia Jakobsen a fost proiectat peste barierele de protecție. „A fost o acțiune foarte murdară a lui Groenewegen. Asemenea lucruri nu se fac. Am depus deja o plângere la UCI și vom înainta o plângere și la poliția din Polonia. Nu vom lăsa lucrurile așa”, a precizat responsabilul echipei Deceuninck.

Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) a condamnat ferm „comportamentul periculos” al lui Groenewegen, pe care l-a considerat „inacceptabil” și a precizat că a sesizat Comisia de disciplină, cerând „sancțiuni proporționale cu gravitatea faptelor”. „Mă duc la tribunal. Aceste tipuri de acțiuni trebuie eliminate din ciclism. Este un act criminal”, a reacționat pe Twitter Patrick Lefevere, șeful echipei Deceuninck.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.