Sport

Abonate la Norvegia

Ziarul de Vrancea
11 iun 2018 539 vizualizări

Echipa de handbal feminin a României se va confrunta din nou cu puternica națională nordică, în grupa de la Europene, din care mai fac parte Cehia și Germania

Naționala de handbal feminin a României va evolua în Grupa D, la Brest, cu reprezentativele Norvegiei, Germaniei și Cehiei, la turneul final al Campionatului European din 2018, din Franța, potrivit tragerii la sorți de marți, de la Paris. În celelalte grupe se vor confrunta: Danemarca, Serbia, Suedia, Polonia (grupa A); Franța, Muntenegru, Rusia, Slovenia (B), Ungaria, Spania, Olanda, Croația (C). România a făcut parte din urna a doua valorică la tragerea la sorți de la Paris. România va juca primul meci pe 1 decembrie cu Cehia, apoi cu Germania (3 decembrie) și cu Norvegia (5 decembrie).

''Este o grupă de Campionat European, este dificil să spui că îți dorește o grupă ușoară, pentru că dacă îți dorești o performanță, mai devreme sau mai târziu trebuie întâlnite echipele cele mai puternice. Strict legat de grupa noastră, întâlnim iarăși Norvegia, văd că suntem abonați. Norvegia nu are nevoie de prezentare. întâlnim o echipă a Germaniei care încearcă să-și facă loc în lumea bună a handbalului și o echipă a Cehiei contra căreia avem o luptă de dat. Nu vreau să vorbesc de locuri, vreau doar o calificare în grupa principală, cu șanse de a accede în partea superioară a clasamentului final'', a declarat președintele FR Handbal, Alexandru Dedu pentru AGERPRES.

Dedu a adăugat că este încă devreme de vorbit despre obiectivul fetelor și acesta va fi stabilit în perioada următoare: ''Avem timp, abia am terminat o calificare. După sezonul ăsta competițional, care nu s-a încheiat încă, ne vom gândi la un obiectiv. Eu însă îmi doresc de fiecare dată aurul și pentru asta se bat toate fetele și staff-ul. Să vedem cât suntem în stare să facem. Avem o echipă în formare. Noi avem un deadline și un obiectiv, Tokyo 2020. Ne dorim să fim calificați în primul rând și să avem un rezultat bun acolo''.

La CE 2016 din Suedia, România a evoluat tot în Grupa D și printre adversare s-a aflat Norvegia, de care a fost învinsă cu 21-23. Tricolorele au avansat atunci în grupa principală de pe locul II. în meci pentru locul 5, România a învins Germania cu 23-22.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.