Sport

A venit vremea derbiului

Ziarul de Vrancea
21 sep 2017 552 vizualizări

 FCSB – Dinamo eclipsează prin tradiție și vechime chiar și un meci de importanța celui dintre Astra și CFR Cluj * ambele se joacă în etapa a XI-a a Ligii I

După derbiul de clasament al campionatului, CFR Cluj – FCSB, care a încheiat aseară etapa a X-a a Ligii I, urmează cel tradițional al României postbelice, FCSB – FCDB, sau Steaua – Dinamo cum este cunoscut de toată lumea care mânâncă fotbal pe pâine în ultimii 70 de ani. Ca un fapt divers, dacă Steaua de acum n-ar fi aceeași cu Steaua din primii ani ai comunismului stalinist, clădită cu cizma cazonă pe ruinele vechii Carmen, nici meciul de duminică seara n-ar fi un “etern derby” sau “derby de România” cum îl umflă în pene jurnaliștii bucureșteni. Fie ca e Steaua, fie că e FCSB, un asemenea meci suscită un interes uriaș și stârnește pasiuni, mult mai mari decât un meci Astra – CFR Cluj, de pildă, echipă care la momentul în care scriem ocupă primele două locuri ale clasamentului. Dar dincolo de considerațiile sentimentale, meciul de duminică are importanță și în lupta pentru fotoliile fruntașe, în egală măsură cu meciul de la Giurgiu, care se dispută cu o zi mai târziu. Una ar fi dacă FCSB ar pierde și CFR s-ar impune la Dunăre și alta ar fi în situația inversă. FCSB nu a mai prea avut și nu prea are ocazia de a rula lotul, pentru că după CFR urmează Dinamo și după Dinamo, Europa League și deci, nu-i loc de experimente. Dinamo suferă pentru despărțirea de Cosmin Contra și suferă mai mult pentru că se află doar la porțile play-off-ului și nu bine ancorată acolo sus. Este adevărat că până la “deznodământ” mai sunt câteva etape de tur și un retur de sezon regulat, dar cei neutri au motive de bășcălie și suporterii mustăcesc. Din acest punct de vedere, venirea lui Vasile Miriuță în locul lui Contra este un pic benefică, fiindcă conferă conducerii administrative (Negoiță & Mutu) un alibi, sau un moratoriu. Tot ceea ce mai poate spune este aceea că altfel va fi privit campionatul după FCSB – Dinamo și Astra Giurgiu – CFR Cluj. De încrâncenările acestor meciuri pot profita oltenii, dacă îl vor lua la modul cel mai serios pe antrenorul de la FC Voluntari și îl vor lua pentru că îl cunosc foarte bine pe Claudiu Niculescu. FC Botoșani – Viitorul poate fi un meci important în ceea ce privește accesul în play-off, la fel ca și partida de la Iași, între “clonele” Politehnicilor de altădată. În rest două confruntări amarnice de subsol: Concordia – Sepsi și Juventus – Gaz Metan.

Rezultate din etapa a X-a: FC Viitorul – Juventus București 3-0 (1-0). Ganea (’12), Eric (’73), Mățan (’78); Gaz Metan Mediaș - Astra Giurgiu 0-0. Aseară s-a mai disputat meciul CFR Cluj – FCS București.

Programul etapei a XII-a

Vineri: CSU Craiova – FC Voluntari (20:30)

Sâmbătă: Concordia Chiajna – Sepsi Sfântu Gheorghe (20:30)

Duminică: Juventus – Gaz Metan Mediaș (15:00), CSM Poli Iași – Poli Timișoara (17:30), FCSB – Dinamo (20:30).

Luni: FC Botoșani – FC Viitorul (18:00), Astra Giurgiu – CFR Cluj (20:30).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.