Sport

A venit și ziua socotelilor

Ziarul de Vrancea
10 apr 2019 603 vizualizări

Ultima etapă a turului play-off-ului ne aduce în față marele derby CFR – FCSB , în timp ce la subsol, meciul suferinței are loc la Chiajna

Cu meciurile din acest week-end turul campionatului play-off al Ligii I se încheie și se încheie cu marele derby, CFR Cluj – FCSB, un derby în care oaspeții sunt conștienți că pot rămâne în cărți pentru titlul doar dacă înving în Gruia. Meciurile cu CFR Cluj n-au fost niciodată ușoare, dar parcă acum pare și mai greu de când la cârma CFR a revenit “bursucul” Dan Petrescu. Scenariul este parcă predestinat, gazdele vor asalta la început poarta lui Bălgrădean, iar dacă iese golul, “Bursucul” va suna retragerea, fiindcă este cel mai ermetic antrenor care evoluează în fotbalul românesc. Nicio surpriză, deci, din partea lui Dan Petrescu, cu atât mai puțin din partea cuplului Becali-Teja. Doar atât, FCSB este echipa care se motivează mult mai bine în meciurile cu echipe tari. Ceea ce înseamnă că își va vinde scump pielea la Cluj, chiar dacă este în stare să o fure de la Concordia Chiajna. Dar și celelalte două partide din play-off au miza lor, vorba fiind de participări europene. Eliminarea celor două protagoniste ale Ligii I din Cupa României ce pare iminentă, deschide noi posibilități pentru Viitorul și chiar Astra, în timp ce oltenii banului Mangia trebuie să transpire pentru locul III că altă variantă n-au. Intrat în dizgrația unei părți a publicului, italianul trebuie să repare la Ovidiu defecțiunea din partida de Cupă cu Viitorul, iar “astralii” speră să profite de vacanța cu anticipație a echipei din Secuime.

Trecând la play-out, Poli Iași – Dinamo se arată a fi un derby de orgolii, în care ieșenii mai încearcă să câștige play-out-ul. Cu un ochi la meciul de la Voluntari, unde gazdele caută desprinderea din zona cenușie, iar medieșenii pot lua o opțiune serioasă la câștigarea grupei. Meciul suferinței se joacă la Chiajna, unde băieții lui Adi Falub au ultimele speranțe, palide și acelea, iar cei ai lui Dan Alexa pot inflama subsolul în cazul unui succes. În fine, am putea pune de un “1” solist, la Botoșani – Hermannstadt, dar la modul cum merg acum moldovenii, mai bine ne abținem.

Programul etapei a V-a

Play-off: (13-15 aprilie): FC Viitorul – CSU Craiova (sâmbătă. ora 21:30), CFR Cluj – FCSB (duminică, 21:00), Sepsi Sfântu Gheorghe – Astra Giurgiu (luni, 20:30). Clasament play-off: 1. CFR – 37 p (5-1); 2. FCSB – 34 p (8-4); 3.Craiova – 30 p (4-3); 4. Viitorul – 26 p (6-3); 5. Astra – 21 p (1-8); 6. Sepsi – 20 p (1-6).

Play-out (12-14 aprilie): Concordia Chiajna – Dunărea Călărași, Poli Iași – Dinamo (vineri), FC Botoșani – FC Hermannstadt (sâmbătă), FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș.Clasament play-out: 1, Gaz Metan – 28 p (8-2); 2. Dinamo – 25 p (8-4); 3. Poli Iași -23 p (4-5); 4. Voluntari – 21 p (7-3); 5.Botoșani – 19 p (2-6); 6.Hermannstadt  - 17 p (2-7); 7. Călărași – 16 p (4-6); 8. Concordia – 11 p (5-8).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.