Sport

A venit și rândul Spaniei

Ziarul de Vrancea
29 ian 2018 601 vizualizări

La a cincea tentativă, naționala iberică a reușit să cucerească titlul european la handbal masculin, învingând Suedia după o repriză secundă de excepție

Naționala de handbal masculin a Spaniei este noua campioană europeană, după ce a învins duminică, în finala CE din Croația, reprezentativa Suediei, cu scorul de 29-23 (12-14). Spania a cucerit prima medalie de aur auropeană, după alte patru finale disputate, în timp ce Suedia adună și ea cinci finale, dar din care a câștigat patru. Spania obține și calificarea directă la CM din 2019, dar și la CE din 2020.Vreme de 30 de minute, Suedia a dat impresia că își va păstra invincibilitatea într-o finală de Campionat European, chiar dacă această finală a venit la 16 ani distanță de ultimul titlu câștigat. Și chiar dacă nordicii au prezentat o echipă cu patru ani și jumătate mai tânără decât cea a Spaniei. După un debut echilibrat, trupa lui Kristjan Andresson (antrenor de origine islandeză) a luat viteză cu ajutorul portarului Appelgren, care a făcut o repriză fabuloasă. El a reușit să se mențină aproape permanent la un procentaj de cel puțin 50%, astfel că Suediei nu i-a fost foarte dificil să preia comanda. Din minutul 12, nordicii s-au desprins la 3 goluri, scor 7-4, iar din acel moment și-au ținut adversarii la o distanță de 2-3 goluri până la pauză. Diferența putea fi și mai clară, dar Spania a rămas în joc grație unei apărări care a stat foarte bine și care i-a determinat pe suedezi să mai piardă mingi în atac. Spania a avut apărare, dar nu a avut și poartă, astfel că Jordi Ribera a mutat chiar înainte de pauză. Coralles a fost înlocuit cu Sterbik, iar în jocul Spaniei s-a resimțit imediat un plus de siguranță transmis de veteranul de 38 de ani. Dar lucrurile s-au îmbunătățit substanțial imediat după pauză. De la 12-14, ibericii au venit la 17-14. Sterbik a început să arate că se poate juca handbal de excepție și la 38 de ani, iar Spania a fost necruțătoare pe contraatac. Andresson a fost nevoit să solicite de două ori time-out în primele 12 minute ale reprizei secunde, dar fără folos. Spania s-a descătușat și a dominat copios terenul, reușind să-i lase fără replică pe nordici. Sterbik a trecut de 50%, iar ibericii s-au desprins la 25-17 (min. 52), adică un ”parțial” de 13-3 de la reluarea părții secunde, scor fără drept de apel pentru Suedia. Ibericii s-au eliberat de toate ghinioanele adunate de-a lungul timpului, iar la final s-au impus cu 29-23. Spania a reușit în sfârșit să câștige și Campionatul European, devenit a șasea națiune care a urcat pe cea mai înaltă treaptă, după Suedia – 4, Franța – 3, Danemarca – 2, Germania – 2, Rusia – 1. Franța a terminat pe locul 3, după 32-29 cu Danemarca, meci arbitrat de românii Sorin Dinu și Constantin Din, aflați la ultimul meci din carieră pe plan internațional. (MEDIAFAX)

Echipa ideală a Campionatului European din Croația: Gerard (Franța) – Strlek (Croația), Hansen (Danemarca), Sagosen (Norvegia), Dujshebaev (Spania), Sole (Spania), J. Nielsen (Suedia). MVP: Gottfridsson (Suedia); Cel mai bun apărător: Gojun (Croația)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.