Sport

A treia săritoare a lumii

Ziarul de Vrancea
30 iun 2019 1081 vizualizări

După ce Florentina Iușco a sărit în lungime 6,87 m, Alina Rotaru a plusat cu patru centimetri, calificându-se și ea la Jocurile Olimpice

Atleta Alina Rotaru a realizat, duminică, baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo și pentru Campionatul Mondial în aer liber de la Doha. Alina Rotaru, legitimată la CSM București, a sărit azi 6,91 m în cadrul concursului Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania). La Freistett, Alina Rotaru a terminat proba de săritura în lungime pe locul 1, după ce a făcut de trei ori recordul stadionului: 6,60m, 6,65m și 6,91m.

Mă bucur enorm ca în sfârșit am reușit sa pun o săritură bună pe prag. Sezonul acesta l-am început foarte bine și așteptam de mult un rezultat bun. Am avut concursuri foarte bune până acum, dar mereu săriturile lungi (6.80-6.90), erau ciupite și terminam concursul cu un rezultat care nu arăta adevărată mea valoare. Am avut răbdare și azi în sfârșit am reușit, 6,91m. Urmează încă o serie de concursuri până pe 15 iulie și apoi o să începme pregătirea pentru Mondialul de la Doha”, a declarat Alina Rotaru pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Alina Rotaru a devenit a doua atletă din România care va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, după Florentina Iușco, care va concura în Japonia tot la săritura în lungime, după o săritură de 6,87 m. Totodată, săritoarea româncă a obținut biletul pentru Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar) și devine a noua sportivă din țara noastră ce a obținut biletul pentru competiția din toamna acestui an, după Daniela Stanciu (înălțime), Florentina Iușco (lungime), Claudia Bobocea (1.500m), Narcis Mihăilă (50 km marș), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (triplu salt), Alin Firfirică (disc), și Alexandru Novac (suliță). În topul rezultatelor anului 2019, Alina ocupă locul III în lume, după germana Malaika Mihambo (7,07 m) și americana Kenyatta Hackworth (6,92 m). Cu 6,87 m, Florentina Iușco ocupă locul V.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.