Sport

A treia finală englezească

Ziarul de Vrancea
6 mai 2021 726 vizualizări

Ultimul act al Ligii Campionilor se va disputa la Istanbul între Manchester City și Chelsea * celelalte finale engleze au fost câștigate de Manchester United și Liverpool în 2008 și 2019

Chelsea s-a calificat meritat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins pe Real Madrid cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, la Londra, în manșa secundă a semifinalelor. După 1-1 la Madrid, londonezii au câștigat pe teren propriu prin golurile înscrise de Timo Werner ('28) și Mason Mount ('85). În finală, Chelsea va întâlni echipa Manchester City, care a trecut în semifinale de PSG: scor 2-1 în tur și scor 2-0 în retur. Finala Ligii Campionilor va avea loc în data de 29 mai, la Istanbul.

Real, care venea după o serie de 19 partide fără înfrângere (13 victorii), a avut prima ocazie notabilă a partidei, însă portarul Edouard Mendy a reținut șutul lui Kroos de la distanță. Gazdele au replicat prin fundașul german Rüdiger care a șutat violent din afara careului, dar Courtois a reușit să boxeze. Chelsea a deschis scorul în min. 28, prin Werner, care a reluat în plasă cu capul, după ce Havertz, bine angajat de Kanté, trimisese mingea în bara transversală.

 Echipa antrenată de Zidane a fost aproape de egalare, dar Mendy s-a opus golului la mingea expediată de Benzema cu capul, în urma centrării lui Modric Chelsea a făcut o repriză secundă excelentă și a ratat numeroase ocazii de gol. Mai întâi, ghinionistul Havertz a trimis în transversală cu o lovitură de cap. Apoi Mount , lansat de Werner, a șutat puțin peste poartă. Havertz a ratat singur cu cu portarul. Cu o posesie sterilă, Real a pus din nou în pericol poarta gazdelor abia în min. 65, când Mendy a respins șutul lui Hazard. Echipa antrenată de Thomas Tuchel a închis conturile în min. 85, când Mount a punctat din centrarea lui Pulisic.


Germanul Tuchel reușește a doua sa finală consecutivă în Champions League, după ce anul trecut a pierdut cu PSG (0-1 cu Bayern München). Real Madrid reușise calificarea în ultimul act la ultimele sale trei semifinale jucate. Finala de la Istanbul va fi a doua între echipe engleze în ultimele trei sezoane ale competiției, după ce Liverpool a trecut de Tottenham cu 2-0 în 2019. Prima finală englezească a Ligii a avut loc în 2008, la Moscova, între Manchester United și Chelsea, câștigată la lovituri de departajare de prima. City este la prima sa finală în Liga Campionilor. Chelsea, care a cucerit trofeul Champions League în 2012, a învins-o recent pe Manchester City în semifinalele Cupei Angliei. (Agerpres)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.