Sport

A întinerit cu 13 ani

Ziarul de Vrancea
24 apr 2021 909 vizualizări

După victoria de la Tașkent din 2008, Sorana Cîrstea a câștigat al doilea turneu WTA din carieră, fără să piardă vreun set și învingând în finală o jucătoare de top 20, Elise Mertens * Simona Halep s-a oprit în semifinale la Stuttgart

Jucătoarea Sorana Cîrstea (67 WTA) a câștigat, ieri,turneul de categorie WTA 250 de la Istanbul. Sorana a învins-o în finală pe pe sportiva belgiană Elise Mertens (17 WTA), favorită principală, scor 6-1, 7-6, într-o oră și 40 de minute. Sorana Cîrstea a făcut un prim set de senzație, câștigând cu 6-1, în 20 de minute, cu trei game-uri albe. În actul secund, Mertens a fost cea care a condus ostilitățile și a avut 4-1 și 5-2 pe tabelă, dar Cîrstea a reușit o revenire formidabilă, câștigând patru game-uri la rând (6-5). Sorana a servit pentru meci, dar emoțiile și-au spus cuvântul și a comis mai multe erori simple și s-a ajuns în tiebreak. Dar a fost mai inspirată în „prelungiri” și s-a impus cu 7-3. În celelalte faze, româca le-a eliminat pe Katerîna Kozlova (6-4, 7-6), Anastasia Potapova (7-6, 6-4), Fiona Ferro (6-4, ab) și Marta Kostiuk (6-4, 6-4. ”Mulţumesc echipei mele, pentru că aţi fost alături de mine, ştiu că nu este uşor. O felicit pe Elise. O carieră extraordinară până acum. Sunt foarte fericită că am câştigat acest trofeu, nu mă aşteptam. Le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil turneul, sunt vremuri dificile. Sper să revin ca să apăr acest trofeu”, a spus Sorana  la festivitatea de premiere.

*Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului de la Stuttgart, după ce a fost învinsă de jucătoarea din Belarus, Arîna Sabalenka (7 WTA), scor 3-6, 2-6, o sportivă net superioară Simonei la capitolul „agresivitate”.Simona Halep a servit mai slab decât în meciurile anterioară și Sabalenka n-a iertat. Sabalenka a jucat finala cu australianca Ashleigh Barty (1 WTA) care a câștigat în fața ucrainencei Elina Svitolina, scor 6-4, 6-7, 2-6. Barty a învins-o și pe Sabalenka în finală, scor 3-6, 6-0, 6-3.

 Tot la Stuttgart, în semifinalele de dublu, perechea Raluca Olaru/Nadia Kicenok (România/Ucraina) a fost învinsă în semifinale de echipa favorită nr. 1, Bethanie Mattek-Sands/Desirare Krawczyk (SUA), cap de serie numărul 1, scor 5-7, 6-4, 4-10

*Horia Tecău și germanul Kevin Krawietz au ajuns în finala turneului de la Barcelona. Ei au învins în semiinale cuplul Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie), scor 1-6, 6-3, 11-9.În finală ei au fost învinși cu 4-6, 2-6 de echipa columbiană, Juan Sebastian Cabal / Roberto Farah.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.