Sport

A fost ziua Carolinei!

Ziarul de Vrancea
27 ian 2018 590 vizualizări

Wozniacki a învins-o pe Simona Halep în finala de la Australian Open și a obținut primul trofeu de Grand Slam din carieră * meciul a durat aproape trei ore, Simona cedând în ultimele trei game-uri * daneza va deveni, de astăzi, numărul 1 mondial

Simona Halep a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de  6-7,6-3, 4-6 de daneza Caroline Wozniacki în finala Australian Open. Românca a pierdut a treia finală de Grand Slam jucată în carieră și va coborî, începând de luni, pe poziția a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni, adversara ei de sâmbătă urmând a fi noul lider WTA. Finala de pe “Rod Laver Arena” a fost memorabilă, cu un tenis aproape de perfecțiune, cu momente dramatice, cu răsturnări de situație. Din această încleștare titanică, epuizantă, a ieșit învingătoare Caroline Wozniacki, mai proaspătă în acest meci, dar meritele româncei nu pot fi neglijate pentru spectacolul oferit, nu numai sâmbătă, ci pe parcursul întregului turneu.

Extrem de mobilă, Wozniacki a început bine meciul, a fost mai agresivă decât de obicei, cu serviciu sigur și cu minigi eficient plasate către liniile terenului, mai ales cu reverul. Halep a încercat și ea să fie ofensivă, dar a fost mai puțin precisă. Românca a corectat întâi serviciul, apoi mișcarea ei în teren, a punctat cu lovitura de dreapta, de mare calitate în finală, echilibrând jocul, cu o evoluție din ce în ce mai consistentă. Daneza a făcut break, la 1-0, apoi s-a desprins la 3-0, înainte ca Halep să reușescă un game bun cu serviciul, câștigat la zero. De la 1-3 s-a mers cu serviciul până la 3-5, când Wozniaki, care a condus și cu 5-2, nu a mai fost atât de precisă ca până atunci. Pe fondul greșelilor rivalei, dar și al jocului ei din ce în ce mai bun, Simona a reușit break-ul, consolidat imediat, egalând la 5. Setul a ajuns apoi în tie-break. Cu două mini-break-uri, Wozniacki s-a impus cu 7-2, câștigând setul cu 7-6, după 50 de minute de joc. Halep a servit mai bine la începutul setului secund decât a făcut în primul, a condus cu 1-0, apoi cu 2-1, după un game în care a salvat patru mingi de break. La 2-2 și 40-15, românca i-a cerut arbitrului de scaun intervenție medicală. Ea a reușit să câștige jocul  și să conducă cu 3-2, apoi, în pauza ce a urmat, medicul turneului i-a luat tensiunea jucătoarei române, care a revenit pe teren după 3-4 minute de pauză. Caroline a egalat la 3, dar Simona deși afectată fizic, a luat din nou conducerea și, mai mult, a reușit primul break al setului secund, ducând scorul la 5-3. În jocul următor, în care s-a aflat la serviciu, a revenit de la 15-40, a avut apoi două mingi de set ratate, a mai salvat o a treia minge de break, înainte de a lua setul, cu 6-3, după o oră și 38 de minute de la start Din cauza căldurii, oficialii le-au acordat ameblor jucătoare o pauză înaintea setului al treilea.

Setul decisiv  a fost de un echilibru impresionant în prima parte, cu trei ghemuri în peste 20 de minute. Cu resursele aproape de epuizare, jucătoarele și-au făcut greu serviciul. Wozniacki a reușit în primul game, apoi s-a distanțat la 2-0, cu break. A urmat un joc de peste 11 minute, cu posibilități de 3-0 pentru daneză, dar Halep a făcut rebreak-ul la a șasea minge avută. Partida a continuat cu o nouă serie break/rebreak, înainte ca românca să-și facă și ea serviciul în acest set. La 3-3, Halep a mai făcut un break, după care a fost randul danezei să ceară timeout medical, pentru o accidentare la genunchiul stâng. Partida a continuat după o pauză de cinci minute. De la 4-3, Halep nu a mai câștigat niciun game, iar daneza s-a impus cu 6-4, după două ore și 50 de minute de la start.

"Nu ușor să vorbesc acum. Caroline a jucat minunat. Îi felicit echipa și pe tatăl ei, a făcut lucruri minunate. A fost un turneu minunat.. Sunt tristă, nu am putut câștiga azi, dar am mulți ani în față și sigur voi mai fi aici. E păcat că nu am reușit a treia oară, dar poate a patra oară va fi cu noroc. Sper să ne revedem la anul, din nou în aceeași fază", a declarat Simona Halep, la festivitatea de pe teren, când a fost premiată de Billie Jean King, fosta campioană americană.

La rândul ei, Caroline Wozniacki a spus că a visat ani de zile la momentul în care va câștiga un turneu de Grand Slam, subliniind că Simona Halep va avea multe ocazii de a se impune la Australian Open. "Am mari emoții, îmi tremură vocea...Au fost două săptămâni incredibile. Am visat la momentul ăsta ani de zile și acum totul a devenit realitate. Știu că e greu pentru ea, iartă-mă, te rog, Simona, știu că vei mai avea multe ocazii să câștigi", a declarat Wozniacki la festivitatea de pe teren. Trofeul a fost decernat de fosta campioană Billie Jean King.

Vine Simona la Fed Cup?

Simona Halep a mărturisit, sâmbătă, după finala pierdută la Australian Open, că nu este sigură dacă va juca în meciul România - Canada, programat în februarie, în Fed Cup. "Trebuie să văd ce îmi spune RMN-ul. O să am foarte mare grijă de corpul meu, în primul rând. Fed Cup-ul este în plan, dar sper să fiu și bine ca să pot să joc", le-a spus Simona Halep jurnaliștilor români prezenți la Melbourne. Confruntarea dintre România și Canada se va desfășura la Cluj, pe 10 și 11 februarie, în turul al doilea al Grupei Mondiale II din Fed Cup.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.