Sport

A fost ca un “roller coaster

Ziarul de Vrancea
16 mar 2019 655 vizualizări

Spune Bianca Andreescu, după victoria în fața Elinei Svitolina, în semifinale la Indian Wells * semifinala masculină de vis nu s-a mai disputat: Nadal a abandonat

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (60 WTA) s-a calificat în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce a învins-o pe jucătoarea a șasea în topul mondial, Elina Svitolina (Ucraina), scor 6-3, 3-6, 6-4. Sportiva de 18 ani, beneficiară a unui wild card, s-a impus după un meci de două ore și 12 minute. Bianca Vanessa Andreescu are o serie incredibilă de meciuri în 2019, în care a câștigat 27 de partide și a pierdut doar trei, disputând o finală WTA, la Auckland, și câștigând un trofeu 125k, la Newport Beach. La Indian Wells, jucătoarea canadiană a devenit prima benefiară a unui wild card care ajunge în finală. Bianca a explicat astfel meciul cu Svitolina: “Meciul ăsta a avut suișuri și coborâșuri. Am început ceva mai slab, însă mi-am revenit de la 0-3. Svitolina a fost în control în al doilea set, iar eu am început să ratez mai mult. Apoi, în setul al treilea am rămas calmă sau cel puțin asta am încercat. Am găsit resursele în mine. Am dat totul. Așa cum spun întotdeauna, mi-am căutat loviturile. A fost un meci nebun, un fel de roller coaster. Sunt extrem de fericită că am reușit să îl duc la capăt cu bine”. Cealaltă finalistă a fost germana Angelique Kerber (8 WTA), care a învins-o cu 6-4, 6-2 în 77 de minute pe elvețianca Belinda Bencic (23). Finala s-a disputat în cursul nopții trecute.

Semifinala de vis Roger Federer – Rafael Nadal nu a mai avut loc la Indian Wells. Ambii s-au calificat pentru episodul nr. 39 din acest pasionant serial: Federer a câștigat în 73 de minute, cu 6-4, 6-4, în fața polonezului Hubert Hurkacz (67 ATP), iar Nadal a trecut după două ore și un sfert de rusul Karen Hacianoc (13) în două tie-break-uri. Federer a câștigat ultimele cinci partide jucate cu Nadal și, într-un fel a câștigat și acum, întrucât Nadal a declarat forfait, motivând o accidentare la genunchiul drept. Ultima întâlnire dintre Federer și Nadal a avut loc în finala turneului de la Shanghai, din 2017, când elvețianul s-a impus cu 6-4, 6-3. Federer a jucat în cursul nopții finala cu austriacul Dominic Thiem (8 ATP). Acesta a trecut în semifinale cu 7-6, 6-7, 6-4 de canadianul Milos Raonic (14). Până la această finală, Thiem a bifat 1 trofee în palmares, ultimele trei obținute în 2018 (Sankt Petersburg, Lyon, Buenos Aires). În ceea ce-l privește pe Federer, la începutul acestei luni, la Dubai, elvețianul a câștigat titlul cu numărul 100.

 Proba feminină de dublu a fost câștigată de cuplul Elise Mertens / Arîna Sabalenka (Belgia / Belarus) care a învins în finală cuplul mare favorit din Cehia, Barbora Krejickova / Katerina Siniakova, scor 6-3, 6-2, iar la dublu masculin, perechea Nikola Mektic / Horacio Zeballos (Spania / Uruguay) a trecut în finală cu 4-6, 6-4, 10-3 de echipa Lukasz Kubot / Marcelo Melo (Polonia / Brazilia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.