Sport

A comis-o și Wozniacki!

Ziarul de Vrancea
13 mar 2018 767 vizualizări

Rusoaica de 20 de ani, Daria Kasatkina a eliminat-o la Indian Wells pe singura jucătoare care îi putea amenința Simonei Halep poziția de lider mondial * Românca va depăși cu siguranță 21 de săptămâni în fruntea topului mondial, întrecându-le pe Kim Clijsters și Maria Șarapova

După victoria nu fără emoții obținute marți, în fața chinezoaicei Wang Qiang (55 WTA), scor 7-5, 6-1, Simona Halep a ajuns în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. Vestea și mai bună pentru jucătoarea din Constanța este aceea că ea nu va fi însoțită în această fază de principala ei urmăritoare în clasamentul WTA, daneza Caroline Wozniacki fiind învinsă în optimi de către rusoaica de mare perspectivă, Daria Kasatkina (19 WTA). Condusă cu 0-3 în startul meciului, rusoaica de 20 de ani a reușit patru game-uri consecutive, dintre care două break-uri, a ratat o minge de set pe serviciul Carolinei, însă pe cel propriu a fructificat-o pe cea de-a doua și a câștigat primul act cu 6-4. În setul secund, cu multe break-uri, Daria l-a realizat pe cel decisiv la 5-5 și nu i-a lăsat nicio șansă învingătoarei de la Australian Open în ultimul game. Eliminarea Carolinei Wozniacki în optimi la Indian Wells îi asigură Simonei Halep primul loc WTA pentru o perioadă mai lungă, ce se va adăuga celor 19 săptămâni pe care le va împlini, luni, când va fi publicată noua ierarhie mondială. Simona Halep are, după victoria de marți, un avans de 685 de puncte WTA, în clasamentul live, diferență care va trece de 1.000 de puncte săptămâna viitoare, când se vor scădea punctele aferente evoluțiilor jucătoarelor la ediția de anul trecut a turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami (Halep, sferturi - 215 puncte; Wozniacki, finală - 650 de puncte). Iar jucătoarea română poate extinde această diferență prin evoluțiile viitoare din California, ea fiind calificată în sferturile de finală. Ținând cont de faptul că turneul de la Miami (20 martie - 1 aprilie) este tot de o săptămână și jumătate, Halep va fi și în aprilie lider WTA, probabil cel puțin până după Volvo Car Open (Charleston, 2 - 8 aprilie), competiție de 470 de puncte (și la care Wozniacki are de apărat 100 de puncte, iar Halep niciunul). Astfel, Simona Halep va depăși 21 de săptămâni pe locul I WTA și le va întrece pe Kim Clijsters (20), Maria Șarapova și Tracy Austin (ambele cu 21 de săptămâni), în clasamentul jucătoarelor din istorie cu cele mai multe săptămâni pe locul I WTA. Simona Halep este a doua cea mai longevivă jucătoare pe prima poziție a ierarhiei jucătoarelor profesioniste fără Grand Slam câștigat, după rusoaica Dinara Safina (26 de săptămâni). Dacă diferența față de Caroline se mărește considerabil, între Simona și celelalte rivale se creează o adevărată prăpastie. Garbiñe Muguruza, ocupanta locului 3 WTA, va avea doar 5970 de puncte după ce a pierdut în turul secund la Indian Wells (6-2, 5-7, 1-6 cu Sachia Vickery), în timp ce Elina Svitolina (4 WTA), rămâne cu 5.425 de puncte după ce a cedat în turul al treilea, scor 5-7, 2-6 cu Carla Suarez.

Revenind la meciurile de simplu din noaptea de miercuri, Daria Kasatkina va juca în sferturi cu germana Angelique Kerber  care a trecut de jucătoarea franceză.  Favorita nr. 5, Karolina Pliskova, s-a calificat în sferturi, după victoria în fața americancei Amanda Anisimova, în vârstă de 16 ani, scor 6-1, 7-6 și va juca în sferturi cu japoneza Naomi Osaka, 6-1, 5-7,6-1 cu Naomi Osaka. Venus Williams, calificată în sferturi pentru a doua oară consecutiv, după 7-6, 6-4 cu letona Anastassija Sevastova, și spaniola Carla Suarez (6-2, 6-4 cu jucătoarea americană Danielle Collins) completează tabloul sferturilor de finală, care arată astfel: Naomi Osaka (Japonia) – Karolina Pliskova (Cehia), Venus Williams (SUA) – Carla Suarez (Spania), Simona Halep (România) – Petra Martic (Croația), Angelique Kerber (Germania) – Daria Kasatkina (Rusia). La dublu, Monica Niculescu și coechipiera ei Andrea Hlavackova-Sestini, favoritele numărul 5, au fost eliminate în sferturile de finală de perechea favorită nr. 4, Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franța), scor 4-6, 3-6, după o oră și 19 minute de joc.

Rezultate din turul III al turneului ATP de la Indian Wells: Pierre-Hugues Herbert (Franța) – Gaël Monfils (Franța) 6-2, 3-1 ab; Philipp Kohlschreiber (Germania) – Marin Cilic (Croația) 6-4, 6-4 (!); Leonardo Mayer (Argentina) –Taro Daniel (Japonia) 6-4, 6-1; Juan Martin del Potro (Argentina) -  David Ferrer (Spania) 67-4, 7-6; Milos Raonic (Canada) – Joao Sousa (Portugalia) 7-5, 4-6, 6-2; Sam Querrey (SUA) – Yuki Bhambri (India) 6-7, 6-4, 6-4; Markos Baghdatis (Cipru) – Dudi Sela (Israel) 7-6, 6-4; Feliciano Lopez (Spania) – Jack Sock (SUA) 7-6, 4-6, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.