Sport

A căzut un record străvechi

Ziarul de Vrancea
25 ian 2021 813 vizualizări

Ryan Crouser a aruncat greutatea în sală la 22,82 m și vrea să-și păstrze titlul olimpic

Atletul american Ryan Crouser, campionul olimpic en titre la aruncarea greutății, a stabilit un nou record mondial în sală (22,82 m), duminică, la Fayetteville (Arkansas), îmbunătățind cu această ocazie o performanță veche de 32 de ani. Crouser, în vârstă de 28 ani, medaliat cu aur la JO de la Rio (2016), a reușit această performanță chiar de la prima sa aruncare, în cadrul American Track League, o competiție nou creată. Precedentul record mondial în această probă (22,66 m) îi aparținea din ianuarie 1989 unui atlet atlet american, Randy Barnes, și el campion olimpic, dar în 1996, la Atlanta.”Este un început bun pentru 2021”, a declarat Crouser, sportivul cu cele mai multe aruncări de peste 22 de metri, medaliat cu argint la Campionatele Mondiale de la Doha, din anul 2019, după coechipierul său Joe Kovacs.

 După această performanță, americanul se anunță drept principalul favorit la cucerirea titlului olimpic în această vară, cu ocazia Jocurilor de la Tokyo (23 iulie - 8 august). El va trebui să arunce însă și mai bine dacă va dori să atace recordul mondial în aer liber, aflat în posesia aceluiași Randy Barnes, care a reușit o lansare de 23,12 m în 1990.

În cursul aceleiași reuniuni, campionul mondial en titre la 110 m garduri, americanul Grant Holloway, a reușit să câștige cursa de 60 m garduri în 7,35 secunde, al patrulea timp din istoria acestei probe, la cinci sutimi de recordul mondial deținut din 1994 de britanicul Colin Jackson. Trayvon Bromell, campionul lumii în sală la 60 m în 2016, s-a impus pe această distanță în 6,48 s, stabilind cea mai bună performanță mondială a sezonului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.