Sport

A câștigat mai greu decât pare

Ziarul de Vrancea
12 feb 2019 846 vizualizări

Simona Halep a debutat cu noul său antrenor și a trecut cu 6-2, 6-3 de Lesia Țurenko * ea va juca în sferturi la Doha cu germana Julia Görges * s-a retras și Karolina Pliskova

Simona Halep a învins-o, ieri cu scorul de 6-2, 6-3, pe ucraineanca Lesia Țurenko (24 WTA) calificându-se în sferturile de finală ale Qatar Open, turneu de categorie Premier, cu premii totale de 900.000 de dolari. În urma acestui rezultat, românca va urca, începând de luni, pe locul 2 WTA.  Simona Halep a câștigat primul meci cu noul antrenor Thierry Van Cleemput în loja sa. Jucătoarea română a fost întinsă un pic de Lesia Țurenko, dar ea s-a mișcat destul de bine după FedCup. Sportiva din Ucraina a ținut pasul în game-uri cu mai valoroasa ei adversară, dar a cedat în momentele importante. Fără se a întrebuința serios, Simona Halep și-a păstrat calmul și și-a ridicat nivelul când a trebuit, pentru o importantă victorie.

Halep a condus cu 5-0 în primul set, dar și-a construit acest avantaj mai greu decât pare. Game-urile  al patrulea, mai ales, cu nouă egalități, pe serviciul Lesiei Țurenko, și al cincilea au fost foarte lungi și doar risipa făcută de ucraineancă le-a trecut în contul fostului lider WTA. Simona  a coborât apoi garda, iar Țurenko a început să apară mai mult în joc și mai bine. Ea a câștigat următoarele două jocuri, dar l-a cedat pe al optulea și setul, cu 2-6, după 44 de minute de joc. Simona a mai câștigat un game pe propriul serviciu, în debutul setului secund, înainde a ceda inițiativa adversarei. Lesia s-a desprins la 3-1, după ce nu a pierdut niciun punct în game-urile trei și patru, ratând apoi o minge de 4-1. Halep a oprit apoi iureșul venit din partea cealaltă a fileului, cu cinci jocuri câștigate la rând, al doilea, un break, fiind obținut după ce Țurenko a reușit să-și adjudece un punct după un șir de lovituri ce părea interminabil. La căpătul celor cinci jocuri a venit și victoria, cu 6-3 în al doilea set, după 80 de minute de joc. În faza următoare, Simona Halep va evolua cu germana Julia Görges, locul 16 WTA, care întrecut-o, cu scorul de 6-1, 6-7, 6-4, pe americanca Alison Riske, locul 52 WTA, intrată pe tablou ca lucky loser. Anterior, germana a învins-o, în ultimul meci al zilei de marți, cu scorul de 6-2, 6-2, pe australianca Ajla Tomljanovic (41 WTA), venită din calificări. Românca are 2-1 în întâlnirile directe. Primul meci a revenit Juliei, în sferturile turneului de la Paris-Bercy în 2009, scor 6-4, 2-6, 6-3. Simona a câștigat în 2014  la Madrid și 2016 la Miami cu 6-2, 6-0, respectiv, 6-4, 6-1. “A fost un meci bun, în opinia mea. Vin din sală, așa că nu este ușor să-mi adaptez jocul pentru afară. Dar am simțit bine mingea, am jucat bine azi, a fost un pic dificil în setul secund pentru că am fost condusă cu 3-1, dar am rămas concentrată și mi s-a părut că am fost suficient de puternică să revin. Nu contează acum clasamentul, joc doar ca să câștig fiecare meci, intru pe teren, joc și încerc să văd cât de bună pot fi. Dacă sunt a doua acum, voi lupta să devin numărul 1 din nou”, a declarat Simona Halep, la interviul de pe teren.  Simona Halep a fost chestionată și despre victoria României în Cehia, în FedCup. “A fost un sentiment extraordinar să câștigăm întâlnirea cu cea mai bună echipă din lume, Cehia, nu este ușor să joci împotriva acelor fete, sunt campioane, iar câștigarea acelei întâlniri a însemnat mult pentru noi, toate. Avem o echipă mare, suntem apropiate una de alta, ne împingem una pe alta și e o plăcere să-l avem pe căpitanul nostru pe teren. A fost un sentiment frumos să câștig pentru țara mea și vreau să câștigăm și semifinala, așa că haideți fetelor”, a spus ea.

Vestea cea mai importantă din turneu a fost retragerea favoritei nr. 2, Karolina Pliskova (5 WTA). Karolina a spus că s-a simțit foarte obosită după jocul de Fed Cup din weekend, contra României, și s-a simțit nevoită să abandoneze. “Încă din prima zi aici nu m-am simțit bine. Este normal să te simți obosită când călătorești atât de mult și joci multe meciuri. Simt că nu am corpul pregătit, am avut și temperatură câteva zile. Nu am dureri în gât, dar mă simt foarte obosită, iar mușchii mă dor de când mă trezesc, fără să fac nimic. Nu pot concura la capacitate maximă”, a declarat Karolina Pliskova, 26 de ani, potrivit site-ului WTA. Pliskova ar fi trebuit să debuteze ieri direct în turul secund la Doha și să joace împotriva belgiencei Elise Mertens. Locul său a fost luat chiar de sora sa geamănă, Kristyna (90 WTA), care a intrat pe tabloul principal din postura de lucky loser. Kristyna a pierdut clar, cu 2-6, 6-7 în fața Elisei Mertens. Reamintinm că alte patru jucătoare din top 20 WTA s-au retras de la turneul din Qatar: Caroline Wozniacki, Ashleigh Barty, Caroline Garcia și Naomi Osaka.

Alte rezultate din turul II la Doha: Barbora Strycova (Cehia) – Anna Blinkova (Rusia) 6-0, 3-6, 6-0; Karolina Muchova (Cehia) – Hsieh Su Wei (Taiwan) 6-2, 6-4; Elina Svitolina (Ucraina) – Jelena Ostapenko (Letonia) 6-4, 6-4; Kiki Bertens (Olanda) – Carla Suarez (Spania) 2-6, 6-1, 6-1.

* Horia Tecău și partenerul său olandez, Jean-Julien Rojer, au trecut în turul II a; turneului de la Rotterdam. Inițial, Horia și Juls trebuiau să întâlnească în primul tur perechea rusă Karen Hacianov / Daniil Medvedev. Cu o zi în urmă, Hacianov (11 ATP) a fost învins, surprinzător la simplu, de către olandezul Tallon Griekspoor, scor 6-3, 3-6, 2-6, și astăzi a abandonat și la dublu. Tecău și Rojer au întâlnit cuplul Nikoloz Basilașvili / Matthew Ebden (Georgia / Australia) pe care l-a învins cu 6-3, 6-4. Ei vor juca în turul următor cu perechea Wesley Koolhof / Jürgen Melzer (Olanda / Austria), care a dispus cu 6-4, 6-4 de cuplul Raeven Klaasen / Michael Venus (Africa de Sud / Noua Zeelandă). Rezultate din proba de simplu: Marton Fucsovics (Ungaria) – Martin Klizan (Slovacia) 7-6, 6-4; Daniil Medvedev (Rusia) - Jérémy Chardy (Franța) 7-6, 6-2; Jo-Wilfried Tsonga (Franța) – Thomas Fabbiano (Italia) 6-1, 6-4; Gaël Monfils (Franța) –Andreas Seppi (Italia) 4-6, 6-1, 6-3;

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.