Sport

A bătut-o și pe Pliskova!

Ziarul de Vrancea
3 mai 2018 868 vizualizări

Mihael Buzărnescu a învins-o pe sora Karolinei la Praga și  va juca semifinala cu Camila Giorgi * ea s-a calificat și în finală la dublu la Praga

Mihaela Buzărnescu (27 WTA) s-a calificat ieri în semifinalele turneului de la Praga, dotat cu premii în valoare totată de 250.000 de dolari.  Mihaela a câștigat în sferturile de finală cu 6-2, 6-3, în 82 de minute, în fața jucătoarei cehe Kristyna Pliskova (74 WTA).  Dacă în primul set, românca și-a dominat clar adversara, setul al doilea a fost mai echilibrat. S-a jucat aproape integral cu serviciul, ambele jucătoare au avut șanse de break. Aproape de a da lovitura a fost Krystina, la 3-3, într-un game foarte lung, în care cehoaica a ratat două mingi de break, dar Mihaela și-a adjudecat acel joc. În schimb, a reușit ea break-ul la 4-3 și a servit impecabil pentru meci. Mihaela Buzărnescu a realizat servit patru ași dar a făcut și trei duble greșeli. Micky Buzărnescu va juca în semifinale împotriva italiencei Camila Giorgi (57 WTA), care a dispus cu 6-2, 6-3 de australianca Samantha Stosur (58). În cealaltă semifinală, se vor întâlni favorita nr. 1 (în urma retragerii Karolinei Pliskova), Petra Kvitova (Cehia),  și chinezoaica Zhang Shuai. Kvitova (10 WTA) a dispus cu 6-3, 6-3 de compatrioata ei Katerina Siniakova (51), iar Zhang (31 WTA), care a eliminat-o anterior pe Elena Ruse, a câștigat cu 6-4, 6-3 în fața italiencei Jasmine Paolini (144).

Mihaela Buzărnescu a reușit și calificarea în finala de dublu. Ea și partenera sa, Lidzia Marozava (Belarus) au obținut acest drept prin retragerea adversarelor din semifinale, sportivele din Cehia Barbora Stefkova și Barbora Strycova. Mihaela și Lidzia vor întâlni în finală perechea favorită numărul 3, Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia), care a învins clar (6-4, 6-0) cuplul ceh Andrea Sestini / Renata Voracova (Cehia).

* Miercuri seara, târziu, Alexandra Dulgheru  (176 WTA) a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Rabat, cu premii totale de 250.000 de dolari. Deși a avut o adversară mai mult decât accesibilă, ucraineanca Katarîna Zavațka (260 WTA), Alexandra a fost învinsă cu 7-5, 2-6, 4-6, după aproape trei ore de joc. Zavațka a fost eliminată de taiwaneza Hsieh Su Wei, scor 1-6, 1-6. Aceasta  va juca finala cu prima favorită, belgianca Elise Mertens, care a învins-o cu 6-3, 6-1 pe experimentata Sara Errani (Italia).

În sferturile de finală, spaniola Paula Badosa s-a retras la scorul de 2-6, 0-1 în fața jucătoarei sârbe Aleksandra Krunic, iar Ajla Tomljanovic (Australia) a trecut cu 3-6, 6-3, 6-3 de fosta ei conațională, Jana Fett (Croația), cu 3-6, 6-3, 6-3. La dublu, Raluca Olaru, alături de rusoaica Anna Blinkova, s-a calificat în finală. Cele două au învins cu 6-2, 6-3 perechea Lizette Cabrera / Jana Fett (Australia / Croația). În finală, ele se vor confrunta cu echipa Georgina Garcia / Fanny Stollar (Spania / Ungaria), 6-4, 6-4 cu cuplul Rebeca Peterson / Sara Torribes (Spania).

* Monica Niculescu (64 WTA)  s-a calificat în semifinalele turneului ITF de la Himki (Rusia), după ce a învins-o cu 6-3, 6-1 pe jucătoarea sârbă Ivana Djorovic (234). Monica Niculescu, care revine după accidentare și și-a ales un turneu mai ușor, va juca în penultimul act cu rusoaica Anastasia Potapova (238 WTA), care a învins-o cu 6-2, 6-3 pe israelianca Deniz Khazaniuk (278). Celelalte sferturi de la Himki: Vera Lapko (Belarus) – Julia Glushko (Israel) 6-4, 7-5; Varvara Diatcenko (Rusia) – Nina Stojanovic (Iugoslavia) 6-3, 6-0. Monica Niculescu este favorita numărul 1 în acest turneu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.