Sport

Șumudică tânjește după Alibec

Ziarul de Vrancea
18 dec 2017 558 vizualizări

Antrenorul de la Kayserispor l-ar transfera pe controversatul atacant de la FCSB, dar se izbește de pretențiile lui Becali * Golofca revine la Botoșani, Moruțan mai stă până în vară

Atacantul echipei FCSB, Denis Alibec, este dorit de Kayserispor, formația antrenată de Marius Șumudică, informează site-ul futbolarena.com, care scrie că vârful este așteptat pe 24 decembrie la negocieri. Marius șumudică și-a exprimat sprijinul public pentru atacantul alături de care a lucrat la Astra, într-un moment dificil al carierei. Conform sursei citate, Kayserispor e interesată de serviciile lui Alibec și chiar l-a invitat pe atacant la meciul de pe teren propriu, cu Malatyaspor, din Ajunul Crăciunului. Anunțul vine în contextul în care Alibec e criticat de finanțatorul echipei, George Becali, care-l bănuiește că s-a dat accidentat pentru a nu juca, iar relația atacantului cu Nicolae Dică e, practic, inexistentă. Totuși, în măsura în care Becali i-a plătit Astrei nu mai puțin de 2,04 milioane de euro în schimbul lui Alibec, e de așteptat ca finanțatorul vicecampioanei să nu vrea să renunțe la atacant sa decât dacă va obține o sumă semnificativ mai mare. Chiar dacă Alibec nu a marcat niciun gol în acest sezon de Liga 1 și cota sa de piață este în scăderea, misiunea lui Șumudică se anunță foarte dificilă. în această vară, Becali a primit oferte de până la opt milioane de euro pentru vârful său, dar le-a declinat. Mai mult, după o vară în care a adus la Kayserispor nu mai puțin de 15 jucători noi, chiar dacă a convins prin rezultate, Șumudică nu areun buget prea mare de transferuri, ci doar aproximativ două milioane de euro.

Ieri, FCSB a anunțat  că jucătorul Cătălin Golofca va reveni la FC Botoșani, pe baza unui acord de transfer temporar. Golofca a venit la FCSB la 14 august, când a semnat un contract pe patru sezoane, el fiind achiziționat pentru suma 400.000 de euro pentru 40 la sută din dreptruile federative. Cătălin Golofca și-a reziliat luni dimineață contractul cu FCSB iar din luna ianuarie se va alătura echipei antrenate de Costel Enache. Mijlocașul va fi deținut în totalitate de echipa din Botoșani, însă oficialii clubului caută o soluție pentru ca Gigi Becali să-și recupereze cei 400 000 de euro.

Cătălin Golofca este primul jucător ce părăsește echipa lui Nicolae Dică în această iarnă. Fotbalistul, pentru care Gigi Becali a plătit 400 000 de euro, se va întoarce la Botoșani începând din această iarnă. ”Am discutat cu Gigi Becali despre Golofca în perioada în care negociam pentru Moruțan. Nu s-a pus nicio clipă problema ca el să fie inclus în transferul lui Olimpiu, dar ni l-am dorit înapoi. I-am făcut o ofertă și el a acceptat-o. Mai rămâne acum să semneze contractul, însă aceasta este doar o formalitate. Va face pregătirea cu noi, iar eu sper să-l readucem la forma la care era înainte de transferul la FCSB. I-am promis domnului Becali că, în cazul în care îl vom transfera în străinătate, atunci îi vom returna cei 400 000 de euro pe care i-a plătit pe fotbalist. Nu vrem să lăsăm impresia că am fi țepari.” a declarat, pentru MEDIAFAX, patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime. Cătălin Golofca avea contract cu FCSB până în vara anului 2021. După cele cinci jocuri disputate în cupele europene în tricoul celor de la FCSB, lui Cătălin Golofca i-a crescut cota de piață la 650 000 de euro. Transferul lui Olimpiu Moruțan la FCSB e ca și făcut. Patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime a anunțat că tânărul de 18 ani va fi oficial fotbalistul vicecampioanei României începând de miercuri.  âmbătă, Moruțan s-a prezentat la sediul FCSB pentru a purta o discuție cu Becali și i-a transmis omului de afaceri că-i va da un răspuns miercuri, după ce se va consulta cu familia. Azi, patronul botoșenean a recunoscut că Moruțan va semna miercuri, dar nu va face încă pasul spre București.  Mijlocașul ofensiv va rămâne în Moldova până în vară.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.