Sport

Șoc la Wuhan: Simona Halep a abandonat

Ziarul de Vrancea
24 sep 2019 1119 vizualizări

Românca s-a accidentat la spate și s-a retras la scorul de 5-4 pentru Elena Rîbakina, în primul set * Ea s-a deplasat, totuși, la Beijing, unde speră să concureze săptămâna viitoare *Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi, la Tașkent

Simona Halep a abandonat, ieri, meciul contra Elenei Ribakina din Kazahstan, locul 50 din optimile de finală ale turneului „Dongfeng Motor Wuhan Open” de categorie Premier 5, cu premii de 2,8 milioane de dolari. Simona Halep s-a accidentat la spate în game-ul al nouălea, la scorul de 4-4, după ce a condus cu 4-2. Ea a cerut time-out medical, în pauza de la 4-5. Românca a început jocul al zecelea, dar nu a putut servi normal și s-a retras, la 30-30. „Este o accidentare în zona lombară. Cred că e mai mult musculară, dar nu știu până nu fac un control. S-a produs la 4-4, 0-30, cu reverul, am simțit o durere ascuțită. Nu știu încă, dacă este la fel ca precedenta accidentare la spate. Pare un pic diferită, dar este în aceeași zonă”, a declarat Halep. Simona urmează să facă investigații, și apoi tratament. Totuși, ea a anunțat că se deplasează la Beijing, pentru a participa la turneul care începe săptămâna viitoare . Simona acuză a doua oară consecutiv probleme medicale la începutul sezonului asiatic. Anul trecut, accidentarea a fost destul de gravă, ea ratând Turneul Campioanelor. Simona Halep s-a retras și de pe tabloul de dublu al turneului de la Wuhan, probă în care făcea pereche cu Raluca Olaru. Româncele ar fi urmat să evolueze în optimi cu perechea Duan Yingying /Veronika Kudermetova (China/Rusia). Favoritele numărul 8 merg astfel în sferturi fără să joace. Rîbakina, 20 de ani, va evolua pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu Premier 5 Halep nu este în pericol să piardă locul 6 WTA după Wuhan. Simona Halep nu este singura favorită care a pierdut ieri, în optimile turneului de la Wuhan. Jucătoarea cehă Karolina Pliskova (2 WTA) a fost eliminată, scor, 1-6, 4-6 de către sportiva ucraineană Daiana Iastremska (27 WTA), într-o oră și cinci minute. Celelalte rezultate înregistrate, ieri, în optimi: Elina Svitolina (Ucraina) - Svetlana Kuznetsova (Rusia) 6-4, 6-2; Ashleigh Barty (Australia) - Sofia Kenin (SUA) 6-3, 7-5; Arîna Sabalenka (Belarus) - Kiki Bertens (Olanda) 6-1, 7-6; Petra Martic (Croația) - Veronika Kudermetova (Rusia) 6-3, 6-1; Alison Riske (USA) - Wang Qiang (China) 6-2, 6-1; Petra Kvitova (Cehia) - Sloane Stephens (SUA) 6-3, 6-3. Programul sferturilor: Ashleigh Barty - Petra Martic; Elena Rîbakina - Arîna Sabalenka; Alison Riske - Elina Svitolina; Petra Kvitova - Daiana Iastremska.

*Sorana Cîrstea (96 WTA), a obținut , ieri, o victorie spectaculoasă, la turneul de la Tașkent. Ea a învins-o cu scorul de 3-6, 6-3, 7-5, pe belgianca Ysaline Bonaventure (123 WTA), scor 3-6, 6-3, 7-5. Sorana a fost condusă cu 0-3 în setul decisiv, cu două break-uri. Ea a egalat și a preluat conducerea cu 4-3. Un al treilea break în ultimul game i-a adus victoria, după două ore și 14 minute de joc. Românca va evolua în sferturi cu Danka Kovinici din Muntenegru, Românca va evolua în sferturi cu Danka Kovinic din Muntenegru, locul 120 WTA. Aceasta a trecut cu scorul de 7-5, 6-4 de rusoaica Margarita Gasparian. În schimb, Monica Niculescu, a pierdut fără drept de apel, scor 2-6, 1-6, în fața altei belgience, Alison Van Uytvanck (65). Monica a condus cu 2-0, dar apoi a mai câștigat doar unul din următoarele 13 game-uri, după 71 de minute de joc. Alte rezultate din optimi: Viktoria Kuzmova (Slovacia) – Greet Minnen (Belgia) 5-7, 6-3, 7-6; Katarina Zavațka (Ucraina) – Tereza Martincova (Cehia) 6-4, 6-4; Anna Kalinskaia (Rusia) - Tatjana Maria (Germania) 3-6, 7-5, 6-2; Kristyna Pliskova (Cehia) – Katarzina Kawa (Polonia) 7-5, 3-6,6-4; Pauline Parmentier (Franța) – Timea Babos (Ungaria) 2-6, 6-4, 6-3. Programul sferturilor: Kuzmova – Pliskova, van Uytvanck – Parmentier, Kalinskaia – Zavațka, Cîrstea – Kovinic.

*Marius Copil (86 ATP), a fost eliminat, miercuri, în turul doi al turneului challenger de la Orleans, cu premii totale de 137.560 de euro. Copil a fost învins de francezul Tristan Lamasine (263), scor 4-6, 1-6, într-o oră și două minute.Marius Copil a participat la Orleans și pe tabloul de dublu. Românul și colegul său, cehul Lukas Rosol, nu au trecut de runda inaugurală, ei fiind învinși de olandezii Sander Arends și David Pel.

*Perechea româno-olandeză Horia Tecău / Jean-Julien Rojer,s-a calificat în sferturile probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Zhuhai (China). Tecău și Rojer au învins echipa australiană Nick Kyrgios / Matt Reid, scor 6-3, 3-6, 10-7, după 58 de minute de joc. sferturi, perechea româno-olandeză va juca împotriva cuplului Dominik Koepfer (Germania) / Soon-woo Kwon (Coreea de Sud).

În turneul de simplu s-au evidențiat două surprize: Francezul Lucas Pouille (24) a fost învins după doar o oră și jumătates, scor, 6-7,2-6 de un jucător venit din calificări, sud-coreeanul Soon-woo Kwon (91 ATP), iar australianul Nick Kyrgios (74) a cedat cu 6-7, 1-6, în fața italianului Andreas Seppi (74 ATP).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.