Sport

Și râdeau trambulinele

Ziarul de Vrancea
29 dec 2020 1090 vizualizări

Polonezii au fost admiși în concursul de sărituri de la Oberstdorf după ce toate testele lor au ieșit pozitive iar organizatorii au schimbat regulamentul din mers *Kamil Stoch a fost chiar aproape de victorie, dar a fost depășit la ultima săritură de Karl Geiger

Tradiționalul Turneu al Celor 4 Trambuline, care se dispută de 67 de ani între Crăciun și Bobotează, a debutat cu o bombă înainte de a începe: excluderea sportivilor polonezi de la primul concurs cel de la Oberstdorf (Germania), deoarece unul dintre concurenți, Klemens Muranka, a fost depistat pozitiv cu COVID 19. Leșii s-au înscris pe liste, dar au fost excluși din caliicările de luni, disputate pe o vreme imposibilă și câștigate de austriacul Philipp Aschenwald.

Polonezii au contestat decizia organizatorilor și aseară s-au efectuat noi teste. Rezultatele au demonstrat că testul inițial fusese fals-pozitiv, astfel că polonezii au fost nedreptățiți de decizia de ieri. Ca urmare, organizatorii au schimbat, cumva atipic pentru nemți regulile, anulând calificările și permițând tuturor concurenților să participe la prima manșă la care s-a renunțat la tradiționalul sistem al duelurilor, primii 30 fiind admiși în manșa decisivă în ordinea punctajelor. Manșa a produs o groază de surprize, sportivi precum Andreas Wellinger, Johan Andre Frofang, Robert Johansson sau Michael Hayboeck nici nu s-au calificat în manșa secundă. În plus, unul dintre favoriții la câștigarea Vulturului de Aur, Michael Eisenbichler, a avut o evoluție foarte slabă și s-a clasat abia pe locul 27. Cea mai lungă săritură a primei părți a concursului i-a aparținut austriacului Philipp Aschenwald (130 de metri-138,4 puncte), dar acesta acesta a avut corecție negativă și s-a clasat abia pe locul III, în spatele norvegianului Marius Lindvik (126,5 metri-138,5 puncte) și a germanului Karl Geiger (127 de metri-139,8 puncte). Evoluțiile săritorilor din manșa secundă au fost mult mai bune, cu bunăvoința zeului Eol. . Eisenbichler a demonstrat că evoluția din prima manșă a fost un accident și a sărit 142 de metri, cu doar 1,5 metri mai puțin față de recordul trambulinei. Vântul și-a revenit în final, ultimii zece săritori, „crema” primei manșă fiind dezavantajați. Eisenbichler a rămas la locul de onoare până la săritura lui Halvor Granerud (131 de metri), care a devenit noul lider. Norvegianul a fost depășit apoi de Kamil Stoch (132.5 metri), iar polonezul a rămas în frunte până la săritura lui Karl Geiger, ultima a concursului.. Turneul Celor 4 Trambuline va continua, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player,cu etapa de la Garmisch-Partenkirchen, care se va desfășura în 31 decembrie (calificările) și 1 ianuarie (cele 2 manșe).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.