Sport

Și-aoleu ce ploaie vine de la Cluj!

Ziarul de Vrancea
18 sep 2019 1037 vizualizări

FCSB revine pe Arena Națională pentru derbiul campionatului trecut *la Mediaș și Ovidiu alte meciuri interesante din etapa a X-a a Ligii I, care programează și un meci al lacrimilor la Voluntari

Dacă FCSB va reuși să bată și CFR Cluj, după Viitorul și Craiova, înseamnă fie că Bogdan Argeș Vintilă este un superantrenor neștiut, fie că Gigi Becali este prieten la toartă cu divinitatea, așa cum se laudă. Meciul se dispută, în fine, pe Arena Națională, fecesebiștii au scăpat de bejenie prin Pitești sau Giurgiu, iar CFR vine după Lazio. Ultima propoziție nu prea ține loc de argument, fiindcă Dan Petrescu are posibilitatea de a rula un lot impresionant. Și nu credem că în inima lui de „bursuc”, Mister Dan nu este tentat să bată echipa bucureșteană în hainele de campionat. Câteva campionate la rând, aceste adevărate derbiuri ale campionatului românesc s-au terminat remize. Însă anul trecut, la finele sezonului regulat, CFR a învins la București cu 2-0.Ce-i drept, ultimul meci jucat pe terenul FCSB s-a încheiat 1-0 pentru FCSB, dar atunci, în ultima etapă din play-off, titlul era adjudecat de CFR.

Importanța meciului de pe Arena Națională nu trebuie să diminueze însemnătatea celorlalte partide ale etapei, mai ales cele care pândesc un pas greșit al furiei clujene. Chiar se ițește, la închiderea rundei, un derby de clasament, la Ovidiu. E drept, Viitorul e pe val, iar Politehnica Iași e într-o ușoară pasă neagră, dar e bine de știut că Iașul, chiar dacă n-a izbutit să bată trupa lui Hagi în Copou, pe tărâmuri dobrogene a mai făcut zile fripte. Gaz Metan, egala Viitorului, deschide etapa într-un meci de foc, cu Craiova, care poate fi sintetizat cu sintagma „Iordănescu vs Pițurcă”. Da, nu e bătrânul general, ci tânărul Edi, dar sonoritatea numelor dă fiori din timpurile când aveam națională ca lumea. Dacă Botoșani ar putea să învețe de la pățania megieșilor dinspre miazăzi în meciul cu Chindia, nu s-ar opri după două goluri sau, măcar, s-ar mulțumi cu un succes la limită, deoarece 2-0 e un scor periculos (sic!). Prin zonele mai umbroase ale clasamentului, FC Hermannstadt speră să smulgă un punct în Covasna (specialitatea casei), iar Voluntari – Clinceni este un veritabil derby al suferințelor, din fostuș sector agricol Ilfov. Chiar runda a X-a a Ligii I este intersantă, nu?

Programul etapei a X-a (20-23 septembrie)

Vineri: Gaz Metan Mediaș – Universitatea Craiova (ora 20:30)

Sâmbătă: FC Voluntari – Academica Clinceni (15:00), Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Hermannstadt (17:00), Astra Giurgiu – Dinamo (20:30).

Duminică: FC Botoșani – Chindia Târgoviște (17:30), FCSB – CFR Cluj (20:30).

Luni: FC Viitorul – Politehnica Iași (20:30).

Clasament: 1. CFR Cluj – 20 p; 2. Viitorul – 18 p (23-10); 3. Mediaș -18 p (18-10); 4. Poli Iași – 16 p (12-7); 5. Craiova – 16 p (11-8); 6. Botoșani- 12 p (16-14); 7. Astra – 12 p (11-11); 8. Sepsi – 10 p (6-6); 9.Dinamo – 10 p (11-16); 10.Hermannstadt – 10 p (11-18); 11.FCSB – 10 p (10-17); 12. Clinceni – 6 p (13-20); 13. Chindia – 6 p (10-17); 12. Voluntari – 5 p.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.