Sport

”Șanse egale” un nou proiect al DTS Vrancea

Dan Chiriac
6 sep 2017 683 vizualizări

u la proiect au participat 40 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, proveniți din medii dezavantajate

La finalul săptămânii trecute, s-a desfășurat la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea  - Centrul de Tineret Focșani, proiectul de tineret “ Sanse=le”. Proiectul a fost realizat de DJST Vrancea în colaborare cu Agenția Judeteană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea. Proiectul “Sanse=le“ a fost un proiect tip masă rotundă, de informare și   documentare, la care au participat 40 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, proveniți din medii dezavantajate.  ”În cadrul acestui proiect au avut loc două seminarii de informare, de consiliere și orientare în cariera profesională a tinerilor,  potrivit cu domeniul strategic al M.T.S.,  prin prezentarea evoluției ocupațiilor, pieții muncii, a oportunităților de învățare și de muncă pe care le ofera legislația românească, bazată pe principiul egalității de șansă.           Pe parcursul celor două seminarii, s-a discutat despre rolul și importanța consilierii profesionale, care poate influența uneori dezvoltarea armonioasă a tinerilor care ies de pe băncilie școlii. Opţiunea unui tânăr pentru o anumită carieră, fără nici un sprijin extern este un proces dificil, adesea asociat cu alegeri greşite, ezitări, abandon, amânare, şi toate acestea cu un serios impact asupra viitorului său profesional. De asemenea, s-au purtat discutii si despre modalități de comunicare, despre abilități, aptitudini și despre stabilirea unor obiective care să-i ajute în căutarea unui loc de muncă. Tinerilor li s-au prezentat tehnici de căutare a unui loc de muncă, cum să se întocmeasca corect un  CV și o scrisoare de intenție, ținându-se cont de un ansamblu de reguli cu caracter obligatoriu fără de care succesul în ocuparea unui loc de muncă poate fi pus sub semnul întrebării, și cum sa se prezinte la un interviu”, se arată într/un comunicat al DTS Vrancea. Implicarea tinerilor în acest proiect, pe parcursul celor două seminarii, a fost impresionantă, tinerii participand la mai multe jocuri de rol, unii dintre aceștia exprimându-și dorința de a participa la cât mai multe activități de acest gen. Prin proiectul “Șanse=le“, DJST Vrancea împreună cu AJOFM Vrancea și DGASPC Vrancea au încercat să promoveze dreptul fiecărui tânăr la educaţie si la muncă, pe baza egalităţii şanselor; astfel, nici un tânăr să nu poată fi exclus din educaţie, munca  sau să fie supus discriminării.  ”Proiectul a fost o realizare, ideea acestuia fiind întaâpinată cu entuziasm de tinerii participanți proveniți din medii dezavantajate, astfel încat ne propunem continuarea și anul viitor, probabil prin organizarea mai multor seminarii”, se mai arată în comunicat. (Dan CHIRIAC)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.