Sport

Şahiştii s-au întrecut la Cupa Unirea Principatelor

Dan Chiriac
24 ian 2018 1474 vizualizări

Şahiştii vrânceni au fost printre primii care au marcat sărbătorirea Unirii Principatelor Române, unul dintre cele mai însemnate evenimente istorice la care a fost angrenat judeţul Vrancea şi reşedinţa lui, municipiul Focşani. Duminică 21.01.2018 au fost organizate trei turnee de şah rapid pe criteriul vârstei şi valorii. Turneul A (principal) a fost rezervat celor mai buni juniori din judeţ legitimaţi, născuţi înainte de 1 ianuarie 2009, Turneul B a fost rezervat juniorilor mici legitimaţi născuţi după 1 ianuarie 2009, Turneul C a fost rezervat juniorilor mici nelegitimaţi născuţi înainte de 1 ianuarie 2007. La Turneul A unde au participat numai băieţi, cei mai buni au fost în ordine: Ştefan Dănilă, Andrei Cucoaneş, Mihnea-Iustin Baciu, Cristian-Eduard Şimon, Ştefan-Ciprian Gheorghe şi Alex-Ştefan Zlata. La Turneul B cei mai buni băieţi au fost David-Mihai Andrei, Andrei-Dănuţ Neagu, Vlad Samoilă şi Andrei Nicolau iar cele mai bune fete au fost Elena Lupu şi Ana-Maria Apostu. La Turneul C cei mai buni băieţi au fost în ordine Alexandru-Ştefan Tiron, Denis-Ionuţ Pilă, Patric-Andrei Făcâlă, Filip-Andrei Toia, Andrei Goleşteanu, Rareş-Gabriel Nechita, Ştefan Haimana- Munteanu, Adelin-Ştefan Dăscălescu, Mihai Dumitraşcu, Radu-Petru Călugăreanu, Albert-Florin Gafton, iar cele mai bune fete au fost Antonia Spiridonescu, Bianca-Maria Beşleagă, Diana-Maria Gheorghiaş, Maria-Andrea Dragomir, Elena-Ramona Dragomir şi Maria Georgescu-Apostu. Organizatorii competiţiei au fost CS Olimp Şah, CSM Focşani 2007, Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea şi Direcţia pentru Sport şi Tineret Vrancea. Director de turneu a fost Aurelian Grigore, care a fost şi arbitru, ceilalţi doi arbitri fiind Mihai Strîmbu (arbitru şef) şi Anton Soare. Următoarea competiţie de şah este Olimpiada şcolară de şah care se va desfăşura sâmbătă 27 ianuarie la Colegiul Naţional Unirea Focşani. Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea anunţă că în octombrie 2018 au loc alegeri ale preşedintelui şi membrilor Consiliului Director ai Asociaţiei Judeţene de Şah Vrancea. Toate persoanele care doresc să candideze se vor adresa conducătorilor structurilor sportive din care fac parte (preşedinţilor cluburilor de şah, preşedinţilor cluburilor sportive care au secţie de şah sau preşedinţilor asociaţiilor sportive care au şecţie de şah. Conducătorii acestor structuri analizează cererile candidaţilor şi dau avizul pentru acele persoane pe care le consideră că pot candida după care întocmesc lista numai cu candidaţii avizaţi pe care o trimit la Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea. (D.C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.