Sport

Îngheț de primăvară

Ziarul de Vrancea
11 mar 2020 713 vizualizări

Conducerea FRF a sistat activitatea fotbalistică internă până pe 31 martie din cauza crizei epidemiologice * Gigi Becali a avut o ieșire anormală opinând că decizia avantajează CFR, iar clubul din Craiova propune menținerea măsurii până în 15 mai

Dacă miercuri președintele FRF, Răzvan Burleanu, menționase într-o conferință de presă că activitatea fotbalistică va fi sistată dacă o singură persoană din fotbalul intern va fi contaminată cu virusul COVID-19, ieri lucrurile s-au schimbat deși nu s-a înregistrat acest lucru. „Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020” se arată în comunicatul FRF. În urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.

Reacțiile cluburilor au fost diverse. Clubul CFR Cluj a solicitat cu câteva zile în urmă suspendarea meciurilor din Liga I, începând cu etapa din week-end:”E pandemie, s-a declarat acest lucru. Sunt lucruri pe care trebuie să le evităm ca cetățeni normai, ca lume normală, nu trebuie să așteptăm să se întâmple ce s-a întâmplat în Italia, ce s-a întâmplat în NBA. O să se suspende campionatele peste tot”, a declarat directorul sportiv, Bogdan Mara. Însă patronul FCSB, Gigi Becali, nu este de acord cu întreruperea campionatului, considerând că acest lucru ar avantaja rivala CFR Cluj.” Oamenii de la CFR au dreptate, au jucat multe meciuri, ar în avantajul lor. Au consumat multă energie, tot untul a scos Petrescu din ei. Cât unt să aibă un jucător? Pentru ei e convenabil să se întrerupă ca să se refacă. Eu nu cred că se va întrerupe fotbalul. Eu cred că până săptămâna viitoare se vor vindeca chiar toți bolnavii de coronavirus și pentru ce să mai întrerupem, dacă s-au închis granițele și nu mai intră alții și se vor vindeca cei care au intrat?”, a declarat Becali.

CS Universitatea Craiova, a anunțat, pe site-ul oficial, că propune reluarea campionatului în data de 15 mai, considerând că data de 31 martie nu este “fezabilă”. “Este clar că această criză epidemiologică se află în România abia în faza de început, astfel încât data de 31 martie 2020 propusă pentru reluarea campionatului nu este fezabilă și ne vom trezi într-o succesiune de amânări, fapt ce nu ar permite o organizare riguroasă a activității”, se arată în comunicatul grupării din Craiova.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.