Sport

Început de an groaznic la tenis

Ziarul de Vrancea
11 ian 2021 739 vizualizări

Cinci din șase românce au fost eliminate din primul tur al calificărilor Australian Open, iar Marius Copil a fost bătut de un jucător dintr-a opta sută a clasamentului mondial

Anul 2021 a început foarte prost pentru tenisul românesc, cinci din cele șase fete prezente în calificările Australian Open de la Dubai, plus Marius Copil de la Doha, părăsind întrecerea încă din primul tur. Excepția a fost constituită de Mihaela Buzărnescu (137 WTA) care a câștigat primul său meci din septembrie 2019 încoace: „Sunt fericită să fiu din nou în competiții după ultimele luni de calvar prin care am trecut! Apropiații mei știu și mă bucur enorm că m-au ajutat sa trec peste. Orice meci e bine venit pentru mine și sper să mă sustineți în continuare și la bine și la rău”, a scris Buzărnescu pe Facebook.”Michi” a dispus cu scorul de 6-4, 6-3, de spaniola Lara Arruabarrena (165 WTA) după un meci de o oră și 19 minute.Mihaela va juca în turul secund cu americana Claire Liu (218 WTA) care a depășit-o cu 7-6, 6-2 pe olandeza Indy de Vroome (195). Celelalte jucătoare române intrate ieri au pierdut: Monica Niculescu (144), 3-6, 2-6 cu britanica Francesca Jones (241); Laura Paar (193), 3-6 2-6 cu belgianca Maryna Zanevska (252); Jaqueline Cristian (168), 4-6, 4-6 cu canadianca Rebecca Marino (312). Dar „moțul” de pe tort a fost pus la Doha de Marius Copil (216 ATP), cel care își anunțase visul de a participa la JO: cel mai bine clasat tenisman român s-a chinuit două ore și 39 de minute pentru a pierde, scor 6-7, 6-2, 3-6 în fața australianului Dane Sweeny (794 ATP).

*După ce a scăpat ca prin urechile acului de kazaha Iulia Putințeva, favorita numărul 1 a turneului de la Abu Dhabi (WTA 500), americanca Sofia Kenin (4 WTA), a pierdut, cu scorul de 6-2, 2-6, 0-6, în fața Mariei Sakkari (22 WTA) după un meci de o oră și 23 de minute. Sakkari va juca în semifinale cu Arîna Sabalenka din Belarus (10 WTA), care a întrecut-o pe kazaha Elena Rîbakina, cu 6-4, 4-6, 6-3. Nici Elina Svitolina, favorita nr. 2 din Ucraina, n-a fost mai norocoasă, ea cedând cu 7-5, 3-6, 6-7 în fața rusoaicei Veronika Kudermetova (46), care va susține semifinala cu altă ucraineancă, Marta Kostiuk (99 WTA). Aceasta a dispus cu 0-6, 6-1, 6-4 de spaniola Sara Sorribes (66).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.