Sport

Începem și terminăm acasă

Ziarul de Vrancea
2 mar 2020 848 vizualizări

România va juca primul meci din grupa I a Diviziei B din Liga Națiunilor cu Irlanda de Nord și ultimul cu Norvegia

FRF a anunțat ,ieri, programul meciuri echipei naționale în Liga Națiunilor. Tricolorii vor debuta pe 4 septembrie (vineri, pe teren propriu contra Irlandei de Nord, iar trei zile mai târziu vor juca împotriva Austriei, în deplasare. Ultimul meci din grupă al României se va disputa pe 17 noiembrie, acasă, cu Norvegia. Iată programul complet al jocurilor din grupa I a Diviziei B

Vineri, 4 septembrie: Norvegia – Austria, România – Irlanda de Nord (ora 21.45);

Luni, 7 septembrie: Austria – România, Irlanda de Nord – Norvegia (ora 21.45);

Joi, 8 octombrie: Irlanda de Nord – Austria, Norvegia – România (ora 21.45);

Duminică, 11 octombrie: Norvegia – Irlanda de Nord (ora 19.00), România – Austria (ora 21.45);

Sâmbătă, 14 noiembrie: România – Norvegia (ora 19.00), Austria – Irlanda de Nord (ora 21.45);

Marți, 17 noiembrie: Austria – Norvegia, Irlanda de Nord – România (ora 21.45).

Câte ceva despre adversari

*Austria (locul 26 în clasamentul FIFA, selecționer, Franco Foda). Posibilul adversar al României de la Euro 2020, dacă tricolorii vor obține calificarea în urma play-off-ului, s-a clasat pe poziția secundă în preliminarii, în urma Poloniei lui Lewandowski. Trupa condusă de Franco Foda a reușit să obțină o remiză o deplasarea din Polonia, 0-0, dar a pierdut jocul de pe teren propriu, 0-1. Se remarcă din lotul Austriei jucători precum David Alaba (Bayern), Marcel Sabitzer (RB Leipzig), Julian Baumgartlinger (Leverkusen) și Marko Arnautović (Shanghai).  Împotriva Austriei, România are opt partide disputate, ultima în 2012, un amical încheiat la egalitate, 0-0. Tricolorii au obținut o singură victorie, alte 5 partide au fost remize, în timp ce Austria s-a impus de două ori. Golaveraj 9-9.

*Norvegia (locul 44, Lars Lågerbäck): România va juca din nou cu Norvegia, fostul adversar din preliminariile EURO 2020. A fost 2-2 la Oslo („dublă” Keșeru) și 1-1 la București (gol Mitriță). La fel ca România, Norvegia mai poate ajunge la EURO în urma play-off-ului. Trebuie să treacă de Serbia și apoi de câștigătoarea dintre Scoția și Israel. Întâlnirea cu nordicii va însemna și faptul că în România va veni copilul-minune al fotbalului mondial, Erling Håland, atacantul Borussiei Dortmund. Printre jucătorii importanți se mai numără: Martin Ødegaard (Real Sociedad) șiJoshua King (Bournemouth).  Bilanțul României contra Norvegiei este următorul: 4 victorii, 7 egaluri, 2 înfrângeri, golaveraj 14-10.

*Irlanda de Nord (locul 36, Michael O‘Neill).România a întâlnit Irlanda de Nord și în campania de calificare la EURO 2016 (2-0 și 0-0). Nord-irlandezii au avut o grupă infernală în drumul spre turneul din această vară. Irlanda de Nord s-a descurcat onorabil, încheind în urma Germaniei și Olandei, două dintre forțele Europei. Mai are, totuși, o șansă de calificare, urmând a întâlni Bosnia-Herțegovina în play-off. Dacă învinge, va trebui să treacă și de învingătoarea dintre Slovacia și Irlanda. Până la duelurile din toamnă, Irlanda de Nord îl va pierde pe selecționerul din ultimii 9 ani, pe Michael O’Neill, care a semnat cu Stoke City, dar va conduce și naționala până la vară. Palmaresul contra Irlandei de Nord: 2 victorii, un egal, 3 eșecuri, golaveraj 6-6.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.