Sport

Încăpățânata Gabriela Ruse

Ziarul de Vrancea
8 aug 2020 997 vizualizări

Românca a învins-o în calificări la Praga pe consacrata Aliaksandra Sasnovici după un meci de peste trei ore în care a fost condusă în toate cele trei seturi *Simona Halep debutează mâine contra slovenei Polona Hercog

 Patru jucătoare române au participat la calificările turneului WTA de la Praga, dotat cu premii totale de 202.250 dolari, dar numai una a ajuns pe tabloul principal. De primul tur au trecut Laura Paar și Gabriela Ruse. Laura (202 WTA) a învins o junioară din Cehia, Linda Noskova (1094 WTA), cu 6-0,6-2, iar Gabi (177) a trecut de olandeza Indy de Vroome (183), ceva mai greu, scor 6-4, 6-3. În schimb, Jaqueline Cristian (162) nu a rezistat în fața germanei Tamara Korpatsch (111), scor 1-6, 6-7. Nici Irina Bara (159) n-a avut spor în fața polonezei Magdalena Frech (173), în aproape două ore, scor 6-2, 3-6, 1-6. Ieri, în turul al doilea de calificări, Laura Paar a fost învinsă cu 7-5, 3-6, 1-6 de elvețianca Leonie Kung (155), iar Gabriela Ruse a obținut o victorie istovitoarei în fața Aliaksandrei Sasnovici (119), în trei ore și un sfert, scor 6-7, 4-6, 7-6. După un prim set numai în break-uri până la 5-5, Gabi a fost condusă în celelalte două dar a revenit admirabil: în setul al doilea de la 1-3, iar în cel de-al treilea, câștigat la tie-break, după ce sportiva din Belarus a condus cu 4-1 și 5-2. De remarcat că Aliaksandra (26 de ani) ocupa acum doi ani locul 30 WTA. În ultimul tur de calificări, Gabriela va juca în primul tur cu Tamara Korpatsch (111), învingătoarea Jaquelinei Cristian. Pe tabloul principal sunt patru românce, în frunte cu favorita numărul 1 a turneului, Simona Halep (2 WTA). Ea o va întâlni, marți,în primul tur pe slovena Polona Hercog (45 WTA) contra căreia conduce cu 2-1 la meciurile directe. Aceasta este prima partidă a Simonei de la întreruperea sezonului. După cum a declarat Simona însși în capitala Cehiei, după acest turneu ea va hotărî dacă va merge la US Open. Patricia Țig (85) va juca împotriva sportivei cehe Barbora Krejcikova (115), iar învingătoarea acestui meci va evolua în turul următor cu jucătoarea câștigătoare dintre Halep și Hercog. Irina Begu (81) va juca în primul tur cu Daiana Iastremska (25), din Ucraina, iar Ana Bogdan cu o jucătoare din calificări. La dublu, Simona Halep face pereche cu Barbora Strycova (Cehia), Laura Paar cu germana Anna-Lena Friedsam, Monica Niculescu cu Raluca Olaru și Ana Bogdan cu Patricia Țig.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.