Sport

Încăo distincție pentru Simona

Ziarul de Vrancea
14 mar 2019 713 vizualizări

Halep va concura pentru Fed Cup Heart Award, pentru prestațiile din meciul cu Cehia

Simona Halep a fost nominalizată, alături de Anastasija Sevastova, Georgina Garcia și Ashleigh Barty pentru Fed Cup Heart Award, ca urmare a prestațiilor lor de la întâlnirile de Cupa Federației din luna februarie, din Grupa Mondială și Grupa Mondială II. “Cele patru li se alătură nominalizatelor din trei grupe regionale – Johanna Konta și Natalia Vihlianțeva în Europa/Africa, Carolina Melingeni și Camila Osorio pentru Americi, Zarina Dyas și Zhang Shuai pentru Asia/Oceania”, se menționează pe site-ul fedcup.com.

Simona Halep a fost “o inspirație pentru România”, care le-a administrat campioanelor en titre, Cehia, primul eșec acasă de după 2009, la Ostrava, notează site-ul Fed Cup. Halep a obținut două victorii, scor 6-4, 6-0 cu Katerina Siniakova și 6-4, 5-7, 6-4 cu sportiva Karolina Pliskova. “Întâlnirea a devenit o luptă titanică”, fiind decisă în al cincilea meci. Halep “și-a pus mai mult decât amprenta”, iar România s-a calificat în semifinale pentru prima dată de la introducerea formatului Grupei Mondiale, menționează fedcup.com. Letona Anastasija Sevastova a contribuit la victoria Letoniei în întâlnirea cu Slovacia, scor 4-0, și la accederea în premieră în play-off-ul Grupei Mondiale.

Georgina Garcia a ajuns cu echipa Spaniei în play-off-ul Grupei Mondiale, după o victorie cu 3-2 în întâlnirea din februarie cu Japonia, din Grupa Mondială II. Ashleigh Barty a fost vedeta Australiei în întâlnirea cu SUA din Grupa Mondială, câștigată cu 3-2. Ea a câștigat două meciuri de simplu și meciul decisiv de dublu. Ca urmare a acestui success, australiencele s-au calificat în semifinalele Fed Cup. Fed Cup Heart Award este la ediția a zecea și recompensează jucătoarele care și-au reprezentat țara cu distincție, au arătat curaj excepțional pe teren și dăruire față de echipă. Fiecare câștigătoare va primi un cec pe care îl va dona.

Votarea va avea loc în perioada 15-22 martie, iar cele patru câștigătoare vor fi anunțate luni, 25 martie. Simona Halep a câștigat Fed Cup Heart Award în 2014, pentru zona Europa/Africa.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.