Sport

Încă un thriller cu Sorana Cîrstea

Ziarul de Vrancea
23 mai 2018 696 vizualizări

Românca a trecut în turul II la Nürnberg, după un meci dramatic cu Madison Brengle și își așteaptă adversara din meciul Putințeva – Riske,amânat din cauza ploii * Mihaela Buzărnescu va juca în sferturi la Strasbourg cu o adversară inedită: Hsieh Su Wei

Sorana Cîrstea s-a calificat ieri în sferturile de finală ale turneului de la Nürnberg, cu premii totale de 250.000 de dolari. Cîrstea a învins-o în turul doi pe americanca Madison Brengle (99 WTA) , scor 6-3, 3-6, 6-3, într-o oră și 44 de minute. Calificarea Soranei a fost dramatică. Ea a evoluat bine în primul set și a câștigat, în ciuda unui serviciu năprasnic al americancei. În setul secund, Sorana și-a pierdut de două ori serviciu și a încercat să revină pe retur într-un game de 21 de mingi. Ea a cedat la 3-5 la a patra minge de meci a americancei. În setul decisiv ea a preluat controlul și a câștigat. Jocul a fost întrerupt din cauza ploii după primul set jucat Sorana. Spre seară, ploaia și-a făcut din nou de cap, suspendând meciul dintre Katerina Siniakova și Veronica Cepede la scorul de 7-5. Tot aseară era programată și întâlnirea dintre kazaha Iulia Putințeva (93) și americanca Allison Riske (105) care trebuia să fixeze adversara Soranei în sferturi. Putințeva a eliminat în prima manșă pe favorita nr. 1 a turneului, Sloane Stephens (10 WTA), scor 5-7, 6-4, 6-4 în timp ce Allison Riske a trecut de Mandy Minella (Luxemburg), jucătoare care a revenit recent după naștere, ca Serena Williams. Sorana este la egalitate, în meciurile directe, cu Putințeva, 2-2. Ultima întâlnire s-a disputat anul acesta la Istanbul și s-a încheiat cu victoria Iuliei la un scor ciudat, 0-6, 6-1, 6-0. Cu Riske, românca nu s-a întâlnit niciodată. Toate meciurile rămase de aseară s-au reprogramat pentru astăzi. Printre picături, ieri s-au mai înregistrat rezultatele: Kirsten Flipkens (Belgia) – Nadia Podoroska (Argentina) 7-6, 6-2; Fanny Stollar (Ungaria) – Heather Watson (Marea Britanie) 6-3, 6-3.

* La Strasbourg, Mihaela Buzărnescu a așteptat cu emoții rezultatul partidei dintre taiwaneza Hsieh Su Wei (49 WTA) și jucătoarea cehă Lucie Safarova (54), ultima departe de forma de acum câțiva ani. De altfel, jucătoarea asiatică s-a impus clar, scor 6-2, 6-3 și va juca în sferturi cu Mihaela. Cele două nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA. Ieri, s-au mai înregistrat rezultatele: Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Natalia Vihlianțeva (Rusia) 6-4, 6-4; Samantha Stosur (Australia) – Daria Gavrilova (Australia) 6-3, 6-4; Ashleigh Barty (Australia) – Pauline Parmentier (Franța) 6-1, 6-4. La dublu, perechea formată din taiwaneza austriaca Xenia Knoll și britanica Anna Smith a  învins cu 6-3, 3-6, 10-5 echipa chineză Wang Qiang / Wang Yafang și va juca în semifinală cu cuplul românesc Mihaela Buzărnescu / Raluca Olaru. În cealaltă semifinală se vor întrece perechile Latisha Chan / Luksika Kumkhum (Taiwan / Thailanda) și Nadia Kicenok / Anastasia Rodionova (Ucraina / Australia).

* Două dintre cele trei sportive române prezente în calificările turneului de Grand Slam de la Roland Garros au ajuns în turul II. Irina Bara (161 WTA) a învins-o după întrerupere cu 6-7, 6-1, 6-4 pe jucătoarea franceză Audrey Albie (305). Ea va avea în turul secund o adversară incomodă, rusoaica Anna Blinkova (108 WTA), care a învins-o cu 6-3, 6-2 pe turcoaica Çagla Buyukakçay (178).  Alexandra Dulgheru (160) a trecut cu 6-3, 4-6, 6-3 de japoneza Nao Hibino (119). și va juca în manșa a doua cu australianca Lizette Cabrera (157), care a trecut cu 6-4, 3-6, 6-3 de altă japoneză, Junri Namigata (210). Cea de-a treia jucătoare română, Alexandra Cadanțu (180) a fost eliminată de belgianca Maryna Zanevska, scor 5-7, 6-3, 5-7, după ce Alexandra a condus cu 4-2 și 5-4 în setul decisiv.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.