Sport

Încă două victorii la Roland Garros

Ziarul de Vrancea
24 mai 2021 715 vizualizări

Numărul jucătoarelor române de pe tabloul de calificări ale openului francez care au debutat cu succes a ajuns la șase * posibil sfert Cîrstea – Andreescu la Strasbourg

 După Gabriela Talabă, Alexandra Dulgheru, Jaqueline Cristian și Monica Niculescu, iar au trecut în manșa a doua Gabriela Ruse și Irina Bara, singura care a părăsit turneul din prima fiind Laura Paar. Merită menționat că Monica a trecut de o jucătoare belgiană de 26 de ani, Ysaline Bonaventure, mai bine cotată ca ea, iar scorul de 6-2, 4-6, 6-2 arată că lupta a fost destul de strânsă.

Gabriela Ruse (174 WTA) a susținut un meci ciudat cu franțuzoaica cu wild card, Aubane Droguet (731), câștigat în 97 de minute. Ciudat pentru că după ce a câștigat primul set cu 6-2, Gabi a căzut incredibil în setul secund, pierdut cu 0-6, dar s-a revanșat în decisiv, cu 6-0. Ruse a încheiat 30 de mingi direct câștigătoare, de două ori mai multe decât adversara sa (15), dar și cu mai multe erori neforțate (46-33). Interesant este că Gabriela Ruse câștigase recent în fața franțuzoaicei de 18 ani, cu 6-0, 6-7,6-3 la Saint-Gaudens. Irina Bara, probabil destinsă că a ... scăpat de colega ei Mihaela Buzărnescu a început prea destinsă meciul cu britanica Jodie Burrrage (247 și când a deschis ochii scorul era de 0-4. Irina s-a pus pe treabă, a câștigat cinci game-uri consecutive i-a lăsat și englezoaicei unul, apoi a ajuns repejor la 7-5 cu o singură minge câștigată de adversară, în două jocuri. În setul secund (6-3), Irina nu s-a relaxat decât până a văzut 4-0 pe tabelă.

Așadar, România mai are cinci jucătoare în turul al doilea al calificărilor care vor avea următoarele adversare: Alexandra Dulgheru-Ellen Perez (SUA, 239), Gabriela Talabă- Harriet Day (Marea Britanie,143), Jaqueline Cristian – Mayar Sherif (Egipt, 120), Monica Niculescu – Carole Monnet (Franța, 381), Gabriela Ruse-Aleksandra Krunic (Serbia, 212). Irina Bara va evolua cu luxemburgheza Mandy Minella (207). Și mai urmează un tur de calificare!

*Din păcate, Marius Copil (224 ATP) a pierdut din nou... copilărește. Partida sa cu chilianul Tomas Barrios (230) a început luni seară și s-a întrerupt la 6-7, 6-3, 4-4. La reluare, Copil a început foarte bine cu break și a servit pentru meci la 5-4, dar sud-americanul a făcut contra-break. Barrios a condus cu 6-5, Copil a egalat și a trimis setul în tiebreak, unde chilianul s-a impus cu 7-5. De remarca faptul că Marius a fost învins de chilianul de 23 de ani anul trecut, chiar la Iași.În acest an nu a jucat niciun meci pe vreun tablou principal, în circuitul principal sau în challengere

*După ce a învins-o luni seara pe legendaraVenus Williams, Sorana Cîrstea (61 WTA) a avut o zi de pauză în turneul WTA250 de la Strasbourg, știind că astăzi o va întâlni în optimi pe chinezoaica Zhang Shuai (45). Dacă va trece de Zhang (a doua jucătoare din China după Wang Qiang), Sorana s-ar putea întâlni în sferturi chiar cu canadianca de origine română, Bianca Andreescu (7 WTA),principala favorită a turneului. Bianca a trecut lejer (6-1, 6-4) de sportiva belgiană, Maryna Zanevska (259 WTA), Ieri, în optimi s-au mai înregistrat rezultatele: Shelby Rogers (SUA) - Christina McHale (SUA) 7-5, 6-7,7-5; Jule Niemeier (Germania) - Diane Parry (Franța) 6-4, 6-3; Arantxa Rus (Olanda) - Jessica Pegula (SUA/N.2) 6-4, 6-4; Harmony Tan (Franța) - Alison Van Uytvanck (Belgia) 6-4, 6-4, Magda Linette (Polonia) – Alizé Cornet (Franța) 7-6, 3-0 ab.

*Participările jucătorilor români în turneele challenger sunt aproape la fel de rare ca și cele din circuitul ATP. Menționăm, pentru a doua oară în acest an, prezența lui Filip Jianu (349 ATP), care, după două tururi de calificări, l-a învins în primul tur la Oeiros (Portugalia) pe germanul Johannes Haerteis (328), scor 6-3, 6-0. Jianu va juca în turul II cu taiwanezul Tseng Chun Hsin (274), care a dispus cu 6-4, 6-2 de spaniolul Roberto Ortega (304).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.