Sport

În buza tunurilor Din nou portarul Niță este condamnat să devină înger păzitor

Ziarul de Vrancea
7 oct 2021 704 vizualizări

Astzi, de la ora 21:45, la Hamburg, Germania – România, meci în runda a VII-a a preliminariilor europene pentru Cupa Mondial 2022 *meciul va putea fi urmrit pe Pro TV

9-3-2. Acesta este bilanțul general al meciurilor dintre Germania și România. Indiferent că a fost vorba de Germania antebelică, de RFG, sau de noua Germanie post -1990, superioritatea „teutonilor” a fost covârșitoare, fapt generat și de valoarea trofeelor cucerite, „Mannschaft”, fiind alături de Brazilia și Italia cele mai productive naționale ale mapamondului. Poate de aceea este bine de amintit nu numai cele două succese tricolore, ambele în Capitală (1-0 în 1966, gol marcat de Gergely și 5-1 în 2004), dar și cele trei remize (1-1 în 1970, la Stuttgart, 1-1 în 2000, la Valetta, în Malta și1-1 la Euro 2000, la Arnhem). Tricolorii au fost de două ori adversarii nemților la turneele finale (Euro 1984 și 2000), dar pentru prima dată în grupele de calificare, acum în grupa J a actualelor preliminarii. Primul meci, disputat în primăvară pe Arena Națională, s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru germani, care au jucat precis, dar economic, conservând golul marcat în min. 17, de Gnabry.La proporțiile reduse ale scorului a contribuit esențial portarul Florin Niță.

Odată cu venirea lui Hansi Flick pe bancă, Germania a devenit și mai periculoasă decât cea a lui Joachim Löw. Fostul tehnician de la Bayern nu acceptă niciun fel de „economie” și joacă la victorie, implicit calificarea directă înainte de termen: a adus la lot „crema cremelor” și singura lui problemă este aceea de a-și repartiza valorosul lot între cele două partide din acest „calup”: cu România la Hamburg și cu Macedonia de Nord la Skopje.

De fapt, aceeași problemă este în mintea tuturor selecționerilor europeni, indiferent de valoarea loturilor. Inclusiv a lui Mirel Rădoi.Cu toate că în teorie tricolorii nu au ce pierde jucând curajos în fața unui adversar categoric superior, credem că în strategia lui Rădoi,meciul cu Armenia de luni este infinit mai important decât cel cu „panzerele”. Nu trebuie uitat nicio secundă că, în competițiile organizate de FIFA, golaverajul primează rezultatelor directe, invers decât la cele europene.Sigur, la TV vom auzi declarații pompoase că „vom face și vom drege”, dar Rădoi știe că, dacă orice punct smuls Germaniei este un bonus binevenit, un punct pierdut în fața Armeniei înseamnă sfârșitul iluziilor românești vizavi de locul II în grupa de calificare. Calificare și-așa complicată, întrucât ar mai viza și două baraje într-o singură manșă.

Echipele probabile

Germania: Neuer – Gintermann, Klostermann, Sülle, Rüdiger – Havertz, Goretzka – Kimmich, Gnabry, Reus – Werner.

România: Niță – Manea, Chricheș, Nedelcearu, Bancu – Nedelcu, R.Marin – Moruțan, Stanciu, Maxim – Keșeru.

Arbitru: Cüneyt Çakîr (Turcia).

Celelalte meciuri ale rundei în grupa J (ora 21:45): Islanda – Armenia, Liechtenstein - Macedonia de Nord. Clasament (6 jocuri): 1.Germania – 15 p; 2.Armenia – 11 p; 3. România – 10 p; 4. Macedonia de Nord – 9 p; 5. Islanda – 4 p; 6.Liechtenstein- 0 p.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.