Sport

În așteptarea marelui turnir

Ziarul de Vrancea
15 feb 2021 689 vizualizări

Meciul Simona Halep și Serena Williams de la Australian Open se va disputa astăzi de la ora 10:00, pe arena „Rod Laver” * s-a stabilit tabloul sferturilor în turneele de simplu

Ultima zi din marele turneu feminin care se dispută la Melbourne a debutat cu o mare surpriză. Favorita numărul 5, ucraineanca Ellina Svitolina, a fost învinsă cu scorul de 4-6,6-3, 3-6, de americanca Jessica Pegula (61 WTA), care este fiica unui cunoscut miliardar american, Terry Pegula, deținător, printre altele, a două francize în domeniul sportului, în hochei pe gheață și fotbal american. De altfel, și jucătoarea de tenis are propria sa companie în domeniul cosmetic. Jessica Pegula nu s-a remarcat până la reluarea competițiilor după izolarea cauzată de pandemia de coronavirus, în vara anului trecut. Jucătoarea care a fost pe locul 55 mondial, cel mai bun din carieră, în 2019, a ieșit din calificări la Cincinnati și a ajuns în sferturile de finală, eliminând favorita numărul 5, Arîna Sabalenka. Doar Elise Mertens a oprit-o, în sferturi, apoi Pegula s-a calificat în turul al treilea la US Open (învinsă de Petra Kvitova), aceasta fiind cea mai bună performanță la un turneu GS până să ajungă la Melbourne, luna trecută. Jessica va juca în semifinale cu o altă americancă, Jennifer Brady (24), care a învins-o cu 6-1, 7-5 pe croata Donna Vekic (33).

Karolina Muchova (27) care a scos-o din competiție pe cea mai bună jucătoare cehă. Karolina Pliskova a început foarte prost meciul cu belgianca Elise Mertens (16), fiind condusă cu 0-4. Aproape de 0-5, „Karolina a II-a” a sunat deșteptarea, a agățat primul set la tie-break și pe cel de-al doilea la 7-5. Muchova va trebui să înfrunte pe liderul mondial, Ashleigh Barty, care nu strălucește, dar câștigă. Australianca a învins-o 6-3, 6-4 pe americanca Shelby Rogers (57). Cel mai probabil, meciul se va disputa miercuri, ultima zi de „lockdown” la Melbourne și „Ash” nu va beneficia de sprijinul publicului „aussie”.

Reamintim că astăzi se vor disputa primele două semifinale: Naomi Osaka (Japonia) – Hsieh Su Wei (Taiwan) – aproximativ ora 3:30 - și Simona Halep (România) – Serena Williams (SUA) – ora 10:00, pe „Rod Laver Arena”.

În turneul masculin, un fapt neplăcut a fost retragerea italianului Matteo Berrettini (10 ATP). Berrettini a resimțit dureri în zona abdominală, sâmbătă, la finalul meciului pe care l-a disputat în turul al treilea contra rusului Karen Hacianov, câștigată cu 7-6, 7-6, 7-6. În urma acestui forfait, grecul Stefanos Tsitsipas (6 ATP) s-a calificat fără să joace în sferturi, fază în care îl va întâlni pe Rafael Nadal. Spaniolul s-a impus, cu scorul de 6-3, 6-4, 6-2, în fața italianului Fabio Fognini (17 ATP). Tot ieri, rusul Daniel Medvedev (4 ATP) a trecut cu 6-4, 6-2, 6-3 de americanul Mackenzie McDonald (192) , iar compatriotul său, Andrei Rublev (8ATP) a beneficiat de abandonul norvegianului Casper Ruud (28) la scorul de 6-2, 7-6 pentru Rublev. Cei doi ruși se vor confrunta în sferturi, fază în care astăzi se mai joacă nmeciurile Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Aslan Karațev (Rusia) și Novak Djokovic (Serbia) – Alexander Zverev (Germania).

La dublu, perechea formată ad-hoc între brazilianul Marcelo Melo și Horia Tecău a pierdut în optimi în fața echipei Ivan Dodig / Filip Polasek (Croația/ Slovacia).. Brazilianul va face echipă în continuare cu fostul partener al românului, olandezul Jean-Julien Rojer. Tecău a anunțat că va juca mai puține turnee în 2021, urmând să se concentreze doar pe cele majore, iar partenerul și-l va alege înaintea competițiilor.

*Avem din nou rezultate bune de la „Phillip Island Trophy”, competiție competiție rezervată jucătoarelor eliminate în primele faze ale Australian Open.Patricia Țig (76 WTA) s-a calificat în optimi, a trecut cu 6-1, 6-4 de britanica Francesca Jones (245). Ea va juca în faza următoare cu elvețianca Jill Teichmann (58), care a învins-o cu 6-2, 6-2 pe Monica Niculescu (146). Monica fusese eliminată în calificări de Francesca Jones, dar a ajuns pe tabloul principal în calitate de lucky loser.Și Irina Begu (74 WTA) a ajuns în optimi, după victoria cu scorul de 6-3, 6-2, obținută în fața rusoaicei Anna Blinkova (63).Irina va juca în turul următor cu chinezoaica Wang Qiang (34) învingătoare cu 6-4, 6-2 în fața australiencei Maddison Inglis (133). Ana Bogdan (96) a fost învinsă cu 4-6, 7-5, 2-6 de kazaha Zarina Dias (83). Principala favorită a acestui turneu, Sofia Kenin (4 WTA) a fost eliminată, duminică, de australianca Olivia Gadecki (fără clasament!), scor 2-6, 7-6, 6-4.Alte rezultate interesante: Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Ajla Tomljanovic (Australia) 5-7, 6-4, 6-2; Danielle Collins (SUA) –Varvara Lepchenko (SUA) 6-7, 6-1, 6-3; Bianca Andreescu (Canada) – Madison Brengle (SUA)7-6, 4-6, 6-3.Într-o partidă din primul tur la dublu, Mihaela Buzănescu și Patricia Țig au fost învinse de cuplul Ankita Raina/Kamilla Rahimova (India/ Rusia) cu 1-6, 6-7Româncele au ratat o minge de set la 6-5, în actul secund.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.