Sport

Adio, Brazilia!

Ziarul de Vrancea
20 nov 2013 399 vizualizări
Romania - Grecia 1-1 (0-1) în meci retur pentru calificarea la Cupa Mondială * darul grecilor n-a fost de ajuns: autogolul fundaşului Torosidis n-a adus schimbarea sorţii calificării * tricolorii n-au reuşit să fructifice şansa subţire a golului de la Pireu şi vor vedea al patrulea Mondial consecutiv la televizor Romania: Tătăruşanu - Măţel, Chiricheş, Goian, Raţ ('25 - Latovlevici) - Hoban - Torje ('56 - Niculae), Stancu ('86 - Grozav), Maxim, Tănase - Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă.

Grecia: Karnezis - Torosidis ('71 - Vyntra), Papasthatopoulos, Siovas ('80 - Manolas), Cholebas - Maniatis, Karagounis ('73 - Samaris), Tziolis - Salpingidis, Mitroglou, Samaras. Selecţioner: Fernando Santos.
Arbitru: Milorad Mazic (Serbia).
Cartonaşe galbene: Mitroglou, Cholevas, Tziolis
0-1, min. 22: o pasă la limita ofsaidului al lui Samaras, Mitroglou pătrunde şi înscrie de la 10 metri;
1-1, min.55: o combinaţie între Marica şi Maxim la marginea careului, Torosidis şi Cholevas se încurcă între ei şi primul ratează degajarea, înscriind cu boltă în poarta lui Karnezis.
Atmosfera de vis în care a început acest meci atat de important pentru echipa naţională s-a transformat în doar cinci minute într-un veritabil coşmar. Adăpostiţi de acel 3-1 de la Pireu, oaspeţii Arenei Naţionale, au cedat iniţiativa în primele 15 minute. Cum era de aşteptat, un dar otrăvit al grecilor, care au anihiliat calm jocul de posesie al romanilor, cu presing de întampinare şi cu aglomerarea zonei din afara careului. Jocul bazat pe baloane de urmărire şi centrările ineficiente şi inutile ale lui Torje şi Raţ n-au avut niciun rezultat concret, iar şuturile de la distanţă (doar două: Torje, Stancu) au fost fie imprecise, fie telefonate. Iar la capătul acestui sfert de oră al speranţei, aheii au început să-şi arate colţii. Mai întai, Samaras a speculat avansul apărării romane, lansandu-l pe Cholevas, care a trimis un şut periculos, în diagonală şi cu pămantul, ceea ce a prilejuit o intervenţie disperată a lui Tătăruşanu ('16). Cinci minute mai tarziu a venit şi prima fază fixă a elenilor. "Bătranul" Karagounis a centrat perfect de pe dreapta, iar lovitura de cap a lui Samaras a trecut pe langă poartă. Apărătorii tricolori au răsuflat, probabil, cu prea multă uşurare după această ocazie, fiindcă au uitat coşmarul Mitroglou de la careu, varful de la "Oly" înscriind cu nonşalanţă, singur cu portarul. Din acel minut 22, a fost un alt meci, incluzand şi atmosfera. Densitatea din faţa careului lui Karnezis a crescut, iar în tabăra atacatorilor au reapărut pasele greşite, mingile de urmărire ca la rugby şi au continuat centrările înalte, fără orizont. Maniatis a putut pune cruce meciului în min. 39, Tătăruşanu rezolvand un şut nu prea fericit. Înainte de pauză, s-a văzut şi mult ravnitul Maxim, cu o pasă foarte bună în careu pentru Marica, dar acesta a finalizat defectuos. În ultimele secunde şi minunatul nostru public şi-a dat în petec: pe langă încurajarea tradiţională a suporterului roman "Demisia!", strigată la unison, s-a mai înregistrat şi o petardă aruncată pe teren, care l-a lovit în faţă pe fundaşul Papasthatopoulos.
Cat de ofensivă a fost concepţia lui Piţurcă pentru acest meci, împotriva ADN-ului naţionalei, o răsturnare a situaţiei după pauză avea miros de utopie. Speranţele s-au reaprins după zece minute, datorate unui cadou grecesc. Un cadou adevărat făcut de fundaşul Torosidis. Moment în care Piţurcă aruncă o carte ofensivă nouă, şi totuşi veche. Publicul a reînviat, cornerele s-au succedat la poarta elenă, Latovlevici a şutat de puţin pe langă poartă, Hoban l-a chinuit cu o torpilă pe Karnezis, "Lato" a irosit o lovitură liberă de la 18 metri (peste poartă), toate au fost reperele unei dominări autoritare a tricolorilor. În min. 74, tricolorii au cerut penalty la o minge care l-a lovit în mană pe Cholevas. Grecii şi-au arătat, însă, ştiinţa apărării unui rezultat, dar şi ştiinţa antijocului, mai ales la schimbări şi accidentări. Şi treptat, jocul tricolorilor s-a stins, iar din tribune s-a auzit din  nou obsedantul refren.

CAS
Alte baraje
Zona Europeană: Croaţia - Islanda 2-0 (în tur, 0-0);  Suedia - Portugalia 2-3 (0-1); Franţa - Ucraina 3-0 (0-2).
Zona Africană: Egipt - Ghana 2-1 (1-6); Algeria - Burkina Faso 1-0 (2-3). Amănunte în numărul de maine


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.