Sport

Clujencele au avut baftă

Ziarul de Vrancea
19 nov 2013 417 vizualizări
Singura echipă romanească rămasă în Cupele Europene de handbal feminin va întalni o formaţie din Turcia, în optimile Cupei EHF

Echipa de handbal feminin "U" Jolidon Cluj va întalni formaţia Çankaya Beledyieşi Anka Spor (Turcia) în optimile de finală ale Cupei EHF, potrivit tragerii la sorţi de la Viena. "U" Jolidon Cluj a fost repartizată în prima urnă valorică la tragerea la sorţi de la Viena, în timp ce formaţia turcă a făcut parte din cea de-a doua. Partida tur va avea loc în Turcia, în 1-2 februarie, iar cea retur o săptămană mai tarziu pe terenul echipei clujene. Singurele jucătoare străine din lotul formaţiei turce sunt ucraineanca Iaroslava Burlacenko şi cehoaica Marta Krouska.
 "U" Jolidon Cluj este singura reprezentantă a Romaniei rămasă în cupele europene feminine, după ce HCM Baia Mare a fost eliminată din Liga Campionilor, HC Zalău din Cupa EHF, iar Corona Braşov din Cupa Cupelor. Echipa clujeană a fost calificată direct în turul trei al Cupei EHF, fază în care a eliminat formaţia elenă AC PAOK. Celelalte meciuri din optimi sunt: Banik Most (Cehia) - Team Esbjærg (Danemarca), Juventa Michalovce (Slovacia) - Bayer Leverkusen (Germania), Frisch Auf Göppingen (Germania) - HK Copenhaga (Danemarca), Dinamo Volgograd (Rusia) - IK Skuru (Suedia), KC Fehervar (Ungaria) - Ipress Center Vac (Ungaria), Rocasa Ace Gran Canaria (Spania) - Lada Togliati (Rusia), Astrahanocika (Rusia) - Mustang Elche (Spania).
Totodată, ieri s-a stabilit componenţa grupelor principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, la care, după desfiinţarea Oltchimului, Romania nu mai are reprezentantă. În actuala stagiune a Ligii Campionilor a evoluat şi vicecampioana Romaniei, HCM Baia Mare, care a încheiat pe locul patru în grupa A preliminară, ratand calificarea mai departe, dar şi continuarea în Cupa Cupelor. În prima grupă principală vor evolua FC Midtjylland (Danemarca), Vardar Skopje (Macedonia), IK Savehof (Suedia) şi  Thüringer HC (Germania). În grupa a II-a se vor lupta Krim Ljubljana (Slovenia), Györ ETO (Ungaria), Larvik HK (Norvegia), Buducnost Podgorica (Muntenegru). Meciurile din grupele principale se vor desfăşura între 1 februarie şi 16 martie, în sistem "fiecare cu fiecare", tur-retur, primele două clasate urmand să se califice în semifinalele Ligii Campionilor. Rezultatele obţinute de HCM Baia Mare în grupa A a Ligii Campionilor sunt următoarele: 29-36 şi 20-19 cu Thüringer HC, 21-33 şi 26-28 cu Györ ETO, 24-23 şi 20-23 cu Hypo Viena.  HCM Baia Mare a participat pentru prima dată în Liga Campionilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.