Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Am rămas cu Jolidonul

Ziarul de Vrancea
18 nov 2013 398 vizualizări
Echipa de handbal feminin "U" Jolidon Cluj a fost repartizată în prima urnă valorică pentru tragerea la sorţi a optimilor de finală ale Cupei EHF, care va avea loc, astăzi, la Viena.

Adversarele echipei clujene se vor alege dintre  DHK Banik Most (Cehia), Rocasa Ace Gran Canaria (Spania), Frisch Auf Goppingen (Germania), Fehervar KH (Ungaria), Astrakhanocika (Rusia), Iuventa Michalovce (Slovacia), Skuru IK (Suedia), Cankaya Anka Spor (Turcia). "U" Jolidon Cluj este singura reprezentantă a Romaniei rămasă în cupele europene feminine, după ce HCM Baia Mare a fost eliminată din Liga Campionilor, HC Zalău din Cupa EHF, iar Corona Braşov din Cupa Cupelor. Echipa clujeană a fost calificată direct în turul trei al Cupei EHF, fază în care a eliminat formaţia elenă AC PAOK.
 
Hănescu nu joacă, dar urcă

Tenismanul Victor Hănescu a urcat două poziţii şi se află pe locul 76, cu 650 de puncte, în clasamentul ATP dat publicităţii ieri. Adrian Ungur a coborat un loc, de pe 108 pe 109, iar Marius Copil a urcat o poziţie, pană pe 147. În clasamentul de dublu, Horia Tecău se menţine pe locul 23, în timp ce Florin Mergea a coborat de pe locul 63 pe 64, cu 1.216 de puncte. Spaniolul Rafael Nadal a încheiat oficial sezonul pe primul loc, urmat de sarbul Novak Djokovici şi un alt spaniol, David Ferrer . Ordinea primelor zece clasaţi rămane neschimbată faţă de săptămana trecută.


Trei stelişti pentru şefia baschetului

Federaţia Romană de Baschet a anunţat, ieri, că au fost validate candidaturile lui Horia Păun, Anton Netolitzchi şi Petre Brănişteanu pentru funcţia de preşedinte al forului, alegerile urmand să aibă loc în 2 decembrie. Cei trei candidaţi au obţinut cele mai bune rezultate ale carierei de jucători cu Steaua Bucureşti, evoluand şi în echipa naţională.  Horia Păun este actualul manager al FR Baschet, Anton Netolitzchi este vicepreşedinte al forului în prezent, iar Petre Brănişteanu este fostul conducător al clubului CSM Bucureşti.  La Adunarea Generală din 2 decembrie vor avea loc şi pentru cele două funcţii de vicepreşedinte al FRB, pentru care şi-au depus candidatura preşedintele U BT Mobitelco Cluj, Mircea Cristescu, preşedintele Steaua CSM Eximbank Bucureşti, Virgil Stănescu, comisarul federal Marius Marinescu şi antrenorul federal Alina Moanţă.

Pierdere grea pentru islandezi

Atacantul Kolbeinn Sigthorsson nu va juca în partida retur pe care naţionala Islandei o va disputa, astăzi, în deplasare, cu reprezentativa Croaţiei, în barajul pentru calificarea la Cupa Mondială din 2014. "Sigthorsson nu va putea juca în meciul retur. Va trebui să găsesc soluţii, dar nu mă plang. Noi nu avem nimic de pierdut, ci numai de caştigat", a declarat selecţionerul Islandei, Lars Lagerback. Kolbeinn Sigthorsson, în varstă de 23 de ani, s-a accidentat la gleznă în meciul tur dintre cele două formaţii, încheiat la egalitate, scor 0-0. Atacantul de la Ajax Amsterdam va fi înlocuit, cel mai probabil, cu veteranul Eidur Gudjohnsen (35 de ani).

Atac de inimă pe teren

Un fotbalist portughez în varstă de 20 de ani, de la echipa Tourizense, din liga a treia, a încetat din viaţă, duminică, după ce a suferit un atac de cord în timpul unui meci. Carlos Alexandre Caseiro Marques s-a prăbuşit pe teren în minutul 7 al meciului cu echipa Carapinheirense şi, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat. Jucătorul a fost format la FC Porto şi a mai evoluat la Padroense şi Rio Ave.

Curg recordurile pe gheaţă

Sportiva americană Brittany Bowe a stabilit un record mondial la 1.000 metri, duminică, la Salt Lake City, în a doua etapă a Cupei Mondiale de patinaj viteză. Bowe s-a impus cu timpul de un minut, 12 secunde şi 58 de sutimi, depăşind cu zece sutimi recordul deţinut din ianuarie 2012 de sportiva canadiană Christine Nesbitt. Recordul lui Bowe a fost al patrulea stabilit începand de vineri la Salt Lake City. A treia etapă a Cupei Mondiale va avea loc la Astana (Kazahstan) în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.