Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ungur a ratat semifinalele în Brazilia

Ziarul de Vrancea
17 nov 2013 372 vizualizări
Tenismanul Adrian Ungur, cap de serie numărul 6 şi locul 108 ATP, a fost învins, în cel de-al treilea meci din Grupa Verde de la Challanger Tour Finals, turneu dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari şi care se desfăşoară la São Paulo

Ungur a fost întrecut de ucraineanul Oleksandr Nedoviesov, poziţia 96 în clasamentul mondial, scor 4-6, 7-5, 3-6.  În semifinalele turneului  se vor întalni Oleksandr Nedoviesov - Alejandro Gonzalez şi Teimuraz Gabaşvili - Filippo Volandri.
Baschet european juvenil
Turneul final al Campionatului European de baschet feminin under 18 (Divizia B), din 2014, va avea loc în Romania, potrivit anunţului FIBA Europe, care a luat decizia sambătă, la Madrid. FIBA Europe a avut programată întrunirea Boardului la Madrid, ocazie cu care s-au luat mai multe decizii.  Una dintre acestea vizează schimbarea sistemului competiţional al CE de seniori, începand cu 2017. Conform deciziei de la Madrid, preliminariile CE de seniori se vor disputa fără al doilea tur, echipele care vor trece de primul tur al preliminariilor urmand să joace ulterior direct faza eliminatorie.  De asemenea, au fost stabilite naţiunile gazdă ale turneelor finale de Campionate Europene la juniori şi tineret.  Romania a fost desemnată gazdă a turneului final al CE under 18 la feminin (Divizia B valorică).

Jamaica SuperStars

Multiplii campioni jamaicani Usain Bolt şi Shelly-Ann Fraser-Pryce au fost desemnaţi atleţii anului 2013, de către Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), sambătă, la Monte Carlo. Cei doi au obţinut cate trei medalii de aur la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale de Atletism. Bolt s-a impus în probele masculine de 100 metri, 200 metri şi ştafetă 4x100 metri, iar Fraser-Pryce a caştigat probele feminine de 100 metri, 200 metri şi ştafetă 4x100 metri. Usain Bolt a mai fost desemnat atletul anului în 2008, 2009, 2011 şi 2012, iar în ceea ce o priveşte pe Fraser-Pryce, acesta este prima sa astfel de distincţie.

Lovitură grea pentru Sami

Mijlocaşul german Sami Khedira, jucător al formaţiei Real Madrid, va fi indisponibil şase luni, după ce s-a accidentat la meciul amical al Germaniei cu Italia, scor 1-1, disputat, vineri, la Milano. Khedira s-a accidentat în minutul 67 după un duel cu Pirlo şi a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchiul drept, urmand să fie supus unei intervenţii chirugicale.''Este o mare lovitură pentru noi şi pentru Sami. El este un luptător şi un optimist. Asta îl va ajuta, sunt convins că îşi va reveni pană la Cupa Mondială'', a anunţat selecţionerul Joachim Löw. Khedira a fost operat cu succes, ieri, la o clinică din Augsburg.

Terim şi-a înnoit contractul

Selecţionerul Turciei, Fatih Terim, a semnat, ieri, un nou contract cu Federaţia Turcă de Fotbal (TFF), valabil cinci ani, cu opţiune pentru încă doi ani.  Ceremonia a avut loc la Adana. "Sper că vom construi foarte frumos viitorul fotbalului turc", a spus Terim după semnarea contractului. Fatih Terim a preluat conducerea tehnică a naţionalei Turciei în luna august, cand selecţionata turcă era încă implicată în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, în aceeaşi grupă cu Romania. Terim a mai pregătit selecţionata Turciei în perioadele 1993-1996 şi 2005-2009.

Record mondial la patinaj viteză

Sportiva sud-coreeană Lee Sang-hwa a stabilit un record mondial la 500 metri pentru a treia oară într-o săptămană, sambătă, la Salt Lake City (Utah), în a doua etapă a Cupei Mondiale de patinaj viteză. Lee, campioană olimpică şi mondială en-titre, s-a impus în 36 de secunde şi 36 de sutimi, îmbunătăţind cu 21 de sutimi recordul stabilit vineri. Sud-coreeanca a stabilit recordul mondial la 500 metri la 20 ianuarie, la Calgary, cu 36.80 s, şi l-a îmbunătăţit la 9 noiembrie.  Sambătă, Lee a trecut de americanca Heather Richardson (36.90) şi rusoaica Olga Fatkulina (37.13).

Transfer ilegal

Mijlocaşul australian Mark Bresciano a fost suspendat patru luni de FIFA şi amendat cu 1,9 milioane de dolari, din cauza unui transfer ilegal, a anunţat federaţia australiană. Mark Bresciano (33 de ani), în prezent sub contract cu Al-Gharafa (Qatar), a fost suspendat deoarece s-a transferat de la Al-Nasr (Emiratele Arabe Unite) în august 2012, în afara perioadei de transferuri.  De asemenea, clubul Al-Gharafa a fost sancţionat şi nu are interdicţie de a face transferuri pentru un an. Clubul din Qatar a făcut apel la această decizie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.